Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γεωργία: Μποϊκοτάζ της φιλοδυτικής αντιπολίτευσης στο νέο Κοινοβούλιο

Γεωργία: Μποϊκοτάζ της φιλοδυτικής αντιπολίτευσης στο νέο Κοινοβούλιο
«Φυσικά, όταν είπαμε ότι δεν αναγνωρίζουμε τα αποτελέσματα των εκλογών, σημαίνει ότι δεν σκοπεύουμε να συμμετάσχουμε στις εργασίες του κοινοβουλίου», δήλωσε η αρχηγός της αντιπολίτευσης
Το Εθνικό Κίνημα, το οποίο δημιουργήθηκε με βάση το κόμμα του πρώην προέδρου Mikhail Saakashvili, δεν θα συμμετάσχει στις εργασίες του νέου κοινοβουλίου της Γεωργία, επειδή δεν αναγνωρίζει τα εκλογικά αποτελέσματα, δήλωσε η αρχηγός του κόμματος, Tinatin Bokuchava.
«Φυσικά, όταν είπαμε ότι δεν αναγνωρίζουμε τα αποτελέσματα των εκλογών, σημαίνει ότι δεν σκοπεύουμε να συμμετάσχουμε στις εργασίες του κοινοβουλίου», στους δημοσιογράφους.
Νωρίτερα την ίδια μέρα, ένα άλλο κόμμα της αντιπολίτευσης, ο Συνασπισμός για την Αλλαγή, αρνήθηκε να λάβει τις έδρες του στο κοινοβούλιο.
Σύμφωνα με στοιχεία της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής μετά την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων από το 99,64% των εκλογικών τμημάτων, το Γεωργιανό Όνειρο συγκέντρωσε το 54,08% των ψήφων, ο Συνασπισμός για την Αλλαγή έλαβε 10,92%, το κόμμα Ενωμένο Εθνικό Κίνημα κέρδισε 10,12%, ο συνασπισμός Ισχυρή Γεωργία είχε 8,78%, ενώ το Gakharia For Georgia συγκέντρωσε το 7,76% των ψήφων. Όλοι αρνούνται να αναγνωρίσουν τα αποτελέσματα των εκλογών.
Η προσέλευση των ψηφοφόρων διαμορφώθηκε στο 58,94%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης