Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ράλι 1,8% στο Τόκιο, πιέσεις στο γεν μετά τις εκλογές στην Ιαπωνία - Αβεβαιότητα για την BoJ

Ράλι 1,8% στο Τόκιο, πιέσεις στο γεν μετά τις εκλογές στην Ιαπωνία - Αβεβαιότητα για την BoJ
Ο Nikkei ενισχύθηκε 1,8% και ιγείται των κερδών στην Ασία

(upd) Ράλι σημείωσε ο δείκτης Nikkei 225 τη Δευτέρα στο Τόκιο, με φόντο τις πιέσεις στο γεν, εν μέσω πολιτικής αβεβαιότητας, καθώς το κυβερνών κόμμα LDP έχασε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία στις εκλογές της Κυριακής.
Ο Nikkei ενισχύθηκε 1,8% και ιγείται των κερδών στην Ασία, ενώ ο Topix σημείωσε άνοδο 1,23%.
O Kospi της Νότιας Κορέας κέρδισε 0,61%, ενώ ο Kosdaq της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο 1,02%.
Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας σημείωσε άνοδο 0,17%.
Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε πτώση 0,24%, ενώ ο CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας σημείωσε μεγαλύτερες απώλειες 0,73%, αφού η Κίνα ανακοίνωσε τα χειρότερα μεγέθη βιομηχανικών κερδών από την εποχή της πανδημίας. Τα βιομηχανικά κέρδη στην Κίνα σημείωσαν πτώση 27,1% σε ετήσια βάση τον Σεπτέμβριο.

Αβεβαιότητα για την BoJ

Το LDP και ο εταίρος του στον συνασπισμό Komeito εξασφάλισαν 215 από τις 465 έδρες, όπως μετέδωσε ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας NHK νωρίς το πρωί της Δευτέρας τοπική ώρα. Το αντιπολιτευόμενο Συνταγματικό Δημοκρατικό Κόμμα και το Δημοκρατικό Κόμμα για τον Λαό σημείωσαν σημαντικά κέρδη σε αυτές τις εκλογές της Ιαπωνίας.
Η πολιτική αβεβαιότητα θα μπορούσε να αποτρέψει την Τράπεζα της Ιαπωνίας από την αύξηση των επιτοκίων, δήλωσαν ορισμένοι αναλυτές.
Ο Izumi Devalier, επικεφαλής οικονομολόγος για την Ιαπωνία στην Bank of America, δήλωσε ότι ενώ η πολιτική αβεβαιότητα και η αστάθεια θα μπορούσαν να καθυστερήσουν τις αυξήσεις των επιτοκίων, η BOJ δεν μπορεί να αγνοήσει τη συνεχιζόμενη αδυναμία του γεν.
«Δεν νομίζω ότι αυτό σημαίνει απαραίτητα ότι η BOJ θα παραμείνει σε αναμονή για το προσεχές μέλλον.
Προφανώς, πρέπει να παρακολουθείτε τις εξελίξεις στην αγορά, αλλά θα μπορούσαμε ακόμη να είμαστε σε τροχιά για αυξήσεις τον Ιανουάριο ή ακόμη και τον Δεκέμβριο, ανάλογα με το πού θα πάει το γεν», τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης