Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Κάνουμε τα πάντα για να αποτρέψουμε έναν μεγάλο πόλεμο στη Μέση Ανατολή

Ρωσία: Κάνουμε τα πάντα για να αποτρέψουμε έναν μεγάλο πόλεμο στη Μέση Ανατολή
«Ένα καταστροφικό σενάριο δεν είναι προς το συμφέρον των χωρών της Εγγύς και Μέσης Ανατολής», τόνισε ο ειδικός απεσταλμένος του Ρώσου προέδρου για τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, αναπληρωτής υπ. Εξωτερικών Mikhail Bogdanov
Η Ρωσία καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποτρέψει τη Μέση Ανατολή από το να εξελιχθεί σε μείζονα σύγκρουση, δήλωσε ο ειδικός απεσταλμένος του Ρώσου προέδρου για τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Mikhail Bogdanov, στο 4ο Διεθνές Φόρουμ Ρωσίας-Μέσης Ανατολής.
«Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποτρέψουμε την περιοχή από το να διολισθήσει στην άβυσσο ενός μεγάλου πολέμου, για να σπάσουμε αυτόν τον φαύλο κύκλο των ατελείωτων αντιποίνων», επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός.
Ο Mikhail Bogdanov σημείωσε ότι η Μόσχα παραμένει σε επαφή με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, προτρέποντάς τα να αποφύγουν ενέργειες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν την κατάσταση «εκτός ελέγχου».

Διιπλωματική λύση

«Ένα καταστροφικό σενάριο δεν είναι προς το συμφέρον των χωρών της Εγγύς και Μέσης Ανατολής.
Είμαι πεπεισμένος ότι το κλειδί για τη μακροπρόθεσμη σταθερότητα είναι η ταχεία αποτροπή περαιτέρω αιματοχυσίας στη ζώνη σύγκρουσης Ισραήλ-Παλαιστίνης και η δημιουργία συνθηκών για μια πολιτική και διπλωματική λύση», πρόσθεσε ο ανώτερος διπλωμάτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης