Τελευταία Νέα
Διεθνή

US News and World Report: Πρωτιά για την Ρωσία - Ο ρωσικός στρατός είναι ο ισχυρότερος στον κόσμο - Ξεπέρασε ΗΠΑ και Ισραήλ

US News and World Report: Πρωτιά για την Ρωσία - Ο ρωσικός στρατός είναι ο ισχυρότερος στον κόσμο - Ξεπέρασε ΗΠΑ και Ισραήλ
Η Κίνα κατέλαβε την τέταρτη θέση
Η Ρωσία βρέθηκε στην κορυφή της κατάταξης των ισχυρότερων στρατών του κόσμου το 2024 σύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό US News and World Report.
Σύμφωνα με την κατάταξη, τη δεύτερη θέση σε στρατιωτική ισχύ κατέχει ο αμερικανικός στρατός και την τρίτη ο ισραηλινός στρατός. Η Κίνα κατέλαβε την τέταρτη θέση. Η Ουκρανία βρίσκεται στην όγδοη θέση της λίστας. Η πρώτη δεκάδα των ισχυρότερων στρατών στον κόσμο περιελάμβανε επίσης τη Νότια Κορέα, το Ιράν, τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γερμανία και την Τουρκία.
Οι συντάκτες της λίστας τόνισαν ότι η ισχύς των στρατών διαφόρων χωρών του κόσμου αξιολογήθηκε με βάση τα αποτελέσματα έρευνας στην οποία συμμετείχαν τόσο εκπρόσωποι ελίτ και επιχειρηματικών κύκλων, όσο και πολίτες κρατών.
Τον περασμένο Οκτώβριο, το US News & World Report αναγνώρισε επίσης τον ρωσικό στρατό ως τον καλύτερο στον κόσμο. Έλαβε 94,3 βαθμούς στους 100. Ο στρατός των ΗΠΑ κατέλαβε τη δεύτερη θέση στην κατάταξη.
Στις αρχές του έτους, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις (RF Armed Forces) κατέλαβαν τη δεύτερη θέση στην κατάταξη των ισχυρότερων στρατών στον κόσμο Global Firepower Index 2024. Η πρωτιά κατακτήθηκε από τον Στρατό των ΗΠΑ, στον οποίο ανατέθηκε δείκτης ισχύος μάχης από 0,0699. Ο δείκτης των Ενόπλων Δυνάμεων της RF είναι 0,0702.
Οι πέντε πρώτοι ισχυρότεροι στρατοί περιελάμβαναν την Κίνα, την Ινδία και τη Νότια Κορέα, οι οποίες εκτόπισαν τον Βρετανικό Στρατό από την πέμπτη θέση. Κατά τη σύνταξη της λίστας, λήφθηκαν υπόψη περισσότεροι από 60 παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων των οικονομικών δεικτών και της γεωγραφικής θέσης των κρατών.
Για το 2024, η Ρωσία κατατάσσεται στη 2η θέση από 145 χώρες που εξετάζονται στην ετήσια αναθεώρηση του GFP

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης