Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δραματική έκκληση από την Παλαιστίνη - 100.000 κάτοικοι «παγιδεύτηκαν στη βόρεια Γάζα»

Δραματική έκκληση από την Παλαιστίνη - 100.000 κάτοικοι «παγιδεύτηκαν στη βόρεια Γάζα»
Η υπηρεσία έκτακτης ανάγκης δήλωσε ότι οι επιχειρήσεις της έχουν σταματήσει εξαιτίας της επί τρεις εβδομάδες ισραηλινής επίθεσης στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας

Δραματική έκκληση απευθύνει η Παλαιστινιακή Υπηρεσία Έκτακτης Ανάγκης, η οποία ανακοίνωσε ότι περίπου 100.000 άνθρωποι είναι παγιδευμένοι στις περιοχές Jabalia, Beit Lahiya και Beit Hanoun της βόρειας Γάζας χωρίς ιατρικές ή επισιτιστικές προμήθειες.
Η υπηρεσία έκτακτης ανάγκης δήλωσε ότι οι επιχειρήσεις της έχουν σταματήσει εξαιτίας της επί τρεις εβδομάδες ισραηλινής επίθεσης στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας, η οποία, όπως ισχυρίζονται οι IDF, διεξάγεται για να εμποδίσει τους μαχητές της Hamas να ανασυνταχθούν εκεί.
Οι κάτοικοι, ωστόσο, λένε ότι τα ισραηλινά στρατεύματα έχουν πολιορκήσει καταφύγια και έχουν ισοπεδώσει πολιτικές υποδομές, ενώ έχουν σκοτώσει πολλούς αμάχους σε φονικές αεροπορικές επιδρομές.
Οι κάτοικοι στα βόρεια, που βρίσκονται υπό σαρωτικές εντολές εκκένωσης, λένε ότι αισθάνονται παγιδευμένοι καθώς δεν υπάρχει πουθενά ασφαλές μέρος για να διαφύγουν λόγω των αδιάκοπων ισραηλινών επιθέσεων εκεί.
Εν τω μεταξύ, τα τρία νοσοκομεία της βόρειας Γάζας, όπου οι αξιωματούχοι αρνήθηκαν τις εντολές του ισραηλινού στρατού για εκκένωση, δήλωσαν ότι λειτουργούν με δυσκολία. Τουλάχιστον δύο είχαν υποστεί ζημιές από τις ισραηλινές επιθέσεις κατά τη διάρκεια της επίθεσης και είχαν εξαντλήσει τα αποθέματα φαρμάκων, τροφίμων και καυσίμων.
Τη Δευτέρα, το υπουργείο Υγείας της Γάζας δήλωσε ότι στο νοσοκομείο Kamal Adwan είχε απομείνει μόνο ένας από τους περίπου 70 ιατρούς - ένας παιδίατρος - αφού το Ισραήλ «συνέλαβε και απέλασε» τους υπόλοιπους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης