Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε χαμηλά έξι εβδομάδων το ευρώ - Σήμερα ανακοινώνεται το ΑΕΠ της ευρωζώνης

Σε χαμηλά έξι εβδομάδων το ευρώ - Σήμερα ανακοινώνεται το ΑΕΠ της ευρωζώνης
Σε χαμηλά έξι εβδομάδων βρίσκεται το ευρώ έναντι του δολαρίου, υπό το βάρος και πάλι των δημοσιονομικών προβλημάτων που έχουν ανακύψει με την Ιρλανδία.
Το ευρώ ακολουθεί την ίδια πορεία με αυτή της περασμένης άνοιξης, όταν στο επίκεντρο είχε βρεθεί η Ελλάδα, προκαλώντας το φόβο των επενδυτών ότι τελικά η ευρωζώνη ήταν ένα ουτοπικό εγχείρημα.
Σήμερα, το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα οδηγείται στη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση από τον Αύγουστο, καθώς η πολιτική αστάθεια που ελλοχεύει στην Ιρλανδία, με επίκεντρο την ψήφιση του προϋπολογισμού λιτότητας του 2011, έχει προκαλέσει ανησυχίες ότι τελικά η πάλαι ποτέ “κέλτικη τίγρης” μετά από τα σκληρά προγράμματα της τελευταίας διετίας δεν κατάφερε τελικά να αντέξει στις προκλήσεις του τραπεζικού της συστήματος.
Το ευρώ υποχωρεί στα 1,3606 δολ, από 1,3667 χτες βράδυ στη Νέα Υόρκη, επίπεδα που θεωρούνται τα χαμηλότερα από τις 30 Σεπτεμβρίου, όταν και είχε βρεθεί στα 1,3592 δολ. Από την αρχή της εβδομάδας έχει χάσει περίπου 3,1%, με τους επενδυτές να έχουν ήδη αρχίσει να αποτιμούν τα αρνητικά σημάδια της οικονομίας της ευρωζώνης, σύμφωνα με την Himawari Securities.
Σήμερα αναμένεται και η ανακοίνωση για το ΑΕΠ της ευρωζώνης για το τρίτο τρίμηνο, το οποίο αναμένεται να έχει αυξηθεί κατά 0,5% σύμφωνα με δημοσκόπηση του Bloomberg.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης