Σύμφωνα με τους ειδικούς, η λιπαρή υφή που κάνει το μπέικον ιδιαίτερα ζουμερό και νόστιμο, αλλά, εάν καταναλώνεται τακτικά, μπορεί να προκαλέσει ανισορροπία στα έντερα και σχετίζεται με υψηλότερο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου
Οι επιστήμονες κατονόμασαν το πιο επικίνδυνο πρωινό, που μπορεί να προκαλέσει καρκίνο του εντέρου, του παγκρέατος, του στομάχου και του οισοφάγου. Ο λόγος για το μπέικον και τα αυγά.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, η λιπαρή υφή που κάνει το μπέικον ιδιαίτερα ζουμερό και νόστιμο, αλλά, εάν καταναλώνεται τακτικά, μπορεί να προκαλέσει ανισορροπία στα έντερα και σχετίζεται με υψηλότερο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου.
Όπως εξήγησαν οι ειδικοί, όταν ένα άτομο ετοιμάζει ομελέτα και μπέικον το πρωί, λαμβάνει 50% μονοακόρεστα λιπαρά και 40% κορεσμένα λίπη από το επεξεργασμένο προϊόν κρέατος.
Ένα άλλο 10% προέρχεται από πολυακόρεστα λίπη.
Τα κορεσμένα λίπη, σημειώνουν οι ερευνητές, τα οποία δεν είναι τόσο επιβλαβή μόνο σε μικρές ποσότητες, υπάρχουν σε αρκετά σημαντική ποσότητα σε κάθε μερίδα μπέικον - περίπου 40%.
«Όσον αφορά τις επιπτώσεις των επεξεργασμένων τροφίμων στα έντερα, αυτά τα είδη τροφίμων διαταράσσουν τη φυσική ισορροπία της μικροχλωρίδας, προκαλώντας την ανάπτυξη επιβλαβών βακτηρίων», λέει η μελέτη.
Από αυτή την άποψη, οι ειδικοί συνιστούν να τρώτε ένα μικρό κομμάτι μπέικον από καιρό σε καιρό.
Είναι επίσης σημαντικό να προσέχετε τη συσκευασία, καθώς τα προϊόντα ορισμένων εμπορικών σημάτων περιέχουν μια σειρά από επικίνδυνα συντηρητικά. Το μπέικον παρέχει επίσης πρωτεΐνη.
«Σε κάθε περίπτωση, το μπέικον, όπως και άλλες τροφές με κορεσμένα λιπαρά, πρέπει να καταναλώνεται μόνο με μέτρο» κατέληξαν οι επιστήμονες.
www.bankingnews.gr
Σύμφωνα με τους ειδικούς, η λιπαρή υφή που κάνει το μπέικον ιδιαίτερα ζουμερό και νόστιμο, αλλά, εάν καταναλώνεται τακτικά, μπορεί να προκαλέσει ανισορροπία στα έντερα και σχετίζεται με υψηλότερο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου.
Όπως εξήγησαν οι ειδικοί, όταν ένα άτομο ετοιμάζει ομελέτα και μπέικον το πρωί, λαμβάνει 50% μονοακόρεστα λιπαρά και 40% κορεσμένα λίπη από το επεξεργασμένο προϊόν κρέατος.
Ένα άλλο 10% προέρχεται από πολυακόρεστα λίπη.
Τα κορεσμένα λίπη, σημειώνουν οι ερευνητές, τα οποία δεν είναι τόσο επιβλαβή μόνο σε μικρές ποσότητες, υπάρχουν σε αρκετά σημαντική ποσότητα σε κάθε μερίδα μπέικον - περίπου 40%.
«Όσον αφορά τις επιπτώσεις των επεξεργασμένων τροφίμων στα έντερα, αυτά τα είδη τροφίμων διαταράσσουν τη φυσική ισορροπία της μικροχλωρίδας, προκαλώντας την ανάπτυξη επιβλαβών βακτηρίων», λέει η μελέτη.
Από αυτή την άποψη, οι ειδικοί συνιστούν να τρώτε ένα μικρό κομμάτι μπέικον από καιρό σε καιρό.
Είναι επίσης σημαντικό να προσέχετε τη συσκευασία, καθώς τα προϊόντα ορισμένων εμπορικών σημάτων περιέχουν μια σειρά από επικίνδυνα συντηρητικά. Το μπέικον παρέχει επίσης πρωτεΐνη.
«Σε κάθε περίπτωση, το μπέικον, όπως και άλλες τροφές με κορεσμένα λιπαρά, πρέπει να καταναλώνεται μόνο με μέτρο» κατέληξαν οι επιστήμονες.
www.bankingnews.gr
Σχόλια αναγνωστών