Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mersch: Το ευρώ θα επιβιώσει- Constancio: Έρχεται ομαλοποίηση στις αγορές

tags :
Mersch: Το ευρώ θα επιβιώσει- Constancio: Έρχεται ομαλοποίηση στις αγορές
Την αισιοδοξία του ότι έρχεται ομαλοποίηση στις αγορές εξέφρασε σε νέες δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, V. Constancio. Ωστόσο ο ίδιος εμφανίζεται περισσότερο συγκρατημένος όταν σχολιάζει την πορεία της ανάκαμψης της Ευρωζώνης, κάνοντας λόγο για μετριοπαθείς ρυθμούς, όπως άλλωστε και οι περισσότεροι αξιωματούχοι της ΕΕ.
Παράλληλα, σε παρόμοιες δηλώσεις του ο Y. Mersch, μέλος του δοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, εκφράζει την άποψη ότι το ευρωπαϊκό νόμισμα μπορεί να επιβιώσει, παρά την κρίση χρέους, εφιστώντας, ωστόσο, την προσοχή στις αρμοδιότητες της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι δεν μπορεί πάντα να διασώζει. 
Ο ίδιος προσθέτει ότι το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ αποτελεί προσωρινό μέτρο και δεν δύναται να συνεχίσει επ' αόριστον. Ερωτηθείς για την πορεία της Ισπανίας, ο Mersch, αναφέρει ότι «οι  ισπανικές τράπεζες οδεύουν προς τη σωστή κατεύθυνση», ενώ για την περίπτωση της Ιρλανδίας επισημαίνει ότι «το αν η Ιρλανδία θα προσφύγει στο μηχανισμό στήριξης, είναι δική της απόφαση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης