Τελευταία Νέα
Chania
Διεθνή

Λευκός Οίκος: Το Μεξικό πήρε στα «σοβαρά», αλλά ο Καναδάς μάλλον «παρανόησε» το εκτελεστικό διάταγμα του προέδρου Trump για τους δασμούς

Λευκός Οίκος: Το Μεξικό πήρε στα «σοβαρά», αλλά ο Καναδάς μάλλον «παρανόησε» το εκτελεστικό διάταγμα του προέδρου Trump για τους δασμούς
Οι Καναδοί φαίνεται να παρανόησαν τη σαφέστατη διατύπωση του εκτελεστικού διατάγματος
Το Μεξικό πήρε στα «σοβαρά», αλλά ο Καναδάς φαίνεται να «παρανόησε» το εκτελεστικό διάταγμα του προέδρου Donald Trump την επιβολή δασμών, ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος.
Ο Trump επέβαλε το Σάββατο σαρωτικούς δασμούς σε εισαγωγές από το Μεξικό, τον Καναδά και την Κίνα, απαιτώντας από τις χώρες αυτές να περιορίσουν τη διακίνηση φαιντανύλης και την παράτυπη μετανάστευση στις ΗΠΑ. Αυτή η απόφαση του Αμερικανού προέδρου να ξεκινήσει έναν εμπορικό πόλεμο, κινδυνεύει να πλήξει την παγκόσμια ανάπτυξη και να πυροδοτήσει αύξηση του πληθωρισμού.
«Τα καλά νέα είναι ότι στις συνομιλίες μας το Σαββατοκύριακο, ένα από τα πράγματα που παρατηρήσαμε είναι ότι οι Μεξικανοί είναι πολύ, πολύ σοβαροί στο να κάνουν όσα είπε ο πρόεδρος Trump», δήλωσε στο CNBC ο επικεφαλής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου του Λευκού Οίκου, Κέβιν Χάσετ.
«Οι Καναδοί φαίνεται να παρανόησαν τη σαφέστατη διατύπωση του εκτελεστικού διατάγματος», πρόσθεσε ο αξιωματούχος.
Όταν ρωτήθηκε τι πρέπει να κάνουν ο Καναδάς και το Μεξικό για να άρουν τους δασμούς που τους επέβαλε, ο Trump είπε χθες σε δημοσιογράφους ότι «πρέπει πρώτα από όλα να να εξισορροπήσουν εμπόριο τους με τις ΗΠΑ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης