Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πώς βλέπουν οι αγορές την κίνηση της Ιρλανδίας

Πώς βλέπουν οι αγορές την κίνηση της Ιρλανδίας
(upd) Ο Υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας Brian Lenihan είχε τονίσει ότι η χώρα του χρειαζόταν πάνω από 100 δις ευρώ για να διασώσει τις τράπεζες. Η παροχή, ωστόσο, 80 με 90 δις ευρώ είναι ικανό... μαξιλαράκι για να στηρίξει το σχεδόν χρεοκοπημένο ιρλανδικό σύστημα.
“Η Ιρλανδία δεν είχε άλλη επιλογή. Η αγορά περιμένει τους ακριβείς όρους της συφωνίας για να κινηθεί αλλά σε γενικές γραμμές υπάρχει αισιοδοξία ότι θα δούμε ένα μίνι ράλι στα χρηματιστήρια”, τόνισε ο στρατηγικός αναλυτής της RIA Capital Markets, Nicholas Stamenkovic.
O οικονομολόγος της RBS, Jaques Cailloux τόνισε ότι σε βραχυχρόνιο επίπεδο θα επανέλθει η σταθερότητα στην ευρωζώνη αλλά “όπως είδαμε και στην περίπτωση της Ελλάδας, η αβεβαιότητα θα παραμείνει”.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Goldman Sachs, Erik Nielsen προέβλεψε ότι η Ιρλανδία θα αναγκαστεί να ζητήσει πάνω από 65 δις ευρώ για στήριξη του ίδιους του κράτους για τα τρία επόμενα χρόνια και πάνω από 30 δις ευρώ για τις τράπεζες. Ο Nielsen εκτίμησε ότι οι λεπτομέρειες της οριστικοποίησης της συμφωνίας, που θα είναι και καθοριστικές για το αν θα επηρεαστούν οι μέτοχοι των ιρλανδικών τραπεζών που δέχτηκαν το μηχανισμό στήριξης. Μετά από την ολοκλήρωση της συμφωνίας, οι αγορές θα διαμορφώσουν σαφή τάση.
Στο μεταξύ, ο Fernando Teixeira dos Santos, Υπουργός Οικονομικών της Πορτογαλίας, δήλωσε: "Η αποδοχή της παροχής στήριξης από την Ιρλανδία κατευνάζει τους φόβους και ενισχύει την εμπιστοσύνη των αγορών".


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης