Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διαμερίσματα αξίας.... 1,4 εκατ δολαρίων στο Χονγκ Κονγκ! - Μείωση ζήτησης 83%

Διαμερίσματα αξίας.... 1,4 εκατ  δολαρίων στο Χονγκ Κονγκ! - Μείωση ζήτησης 83%
Πτώση κατά 83% σημείωσε η αγορά κατοικίας στο Χονγκ Κονγκ αυτή την εβδομάδα. Το εντυπωσιακό ποσοστό υποχώρησης της ζήτησης για νέες κατοικίες στη χώρα εντάσσεται μέσα στα πλαίσια της γενικότερης μείωσης ενδιαφέροντος για αγορά σπιτιού.
Τη στιγμή που η παγκόσμια κρίση μαστίζει τις οικονομίες του πλανήτη, ένα διαμέρισμα σε αστική γειτονιά της πρωτεύουσας φτάνει ακόμα και τα 1.400.000 δολάρια!
Ένας λόγος για την τεράστια αύξηση της αξίας των κατοικιών είναι τα 19 φορολογικά μέτρα που έχει επιβάλει ο Υπουργός Οικονομικών της χώρας, John Tsang στην αγορά κατοικίας τους τελευταίους 24 μήνες, που θεωρείτο μέχρι πρότεινος ραγδαία αναπτυσσόμενη στη χώρα
“Πρέπει να ληφθούν δραστικά μέτρα. Έχουμε την πιο αρνητική ανταπόκριση αγοράς σε τιμές κατοικίας που έχω δει στη ζωή μου”, τόνισε η Donna Kwok, οικονομολόγος της HSBC με έδρα το Χονγκ Κονγκ.
Τα μεσιτικά γραφεί εκτιμούν ότι η πτώση του ενδιαφέροντος δεν έχει κορυφωθεί ακόμη και για δημιουργηθούν βιώσιμες συνθήκες για τις επιχειρήσεις τους, πιέζουν την κυβέρνηση της χώρας να προβεί σε μείωση αντικειμενικών αξιών των κατοικιών. Στο μεταξύ, έντονα είναι τα σενάρια στη χώρα για νέα αύξηση των επιτοκίων από την Κεντρική Τράπεζα της χώρας.

Κώστας Βορίλας
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης