Τελευταία Νέα
Διεθνή

FXCM: Ανοδική αντίδραση του ευρώ μετά την αίτηση για βοήθεια της Ιρλανδίας

FXCM: Ανοδική αντίδραση του ευρώ μετά την αίτηση για βοήθεια της Ιρλανδίας
Με την Ιρλανδία να ζητά τελικά και επισήμως βοήθεια από το μηχανισμό στήριξης, το ευρώ αντέδρασε ανοδικά στο ξεκίνημα της εβδομάδας, ανοίγοντας υψηλότερα από τα επίπεδα κλεισίματος της Παρασκευής.
Αν και το αποτέλεσμα ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο μετά τις έντονες πιέσεις και την κριτική όπου είχε δεχθεί η Ιρλανδία για την άρνηση, οι αγορές δείχνουν τουλάχιστον σαν πρώτη αντίδραση ότι δέχονται θετικά τη «λύση» του προβλήματος, παρατηρεί ο Head of Analysis & Strategy της FXCM Hellas, Γιώργος Αντωνάκος.
Tο γεγονός ότι ένα δεύτερο μέλος της Ε.Ε εισέρχεται στο μηχανισμό στήριξης, επιβεβαιώνει τους φόβους ότι υπάρχει πράγματι πρόβλημα στις αδύναμες χώρες της Ευρώπης. Ας μην ξεχνάμε και τη θετική αντίδραση των αγορών μετά το bailout της χώρας μας ή μετά τη συμφωνία για βοήθεια. Την αρχική αντίδραση ακολούθησε έντονη πτώση, καθώς τα διαρθρωτικά προβλήματα βγήκαν στο προσκήνιο και η αγορά επικεντρώθηκε στην Πορτογαλία, την Ισπανία και την Ιρλανδία.
Κάτι αντίστοιχο αναμένουμε να συμβεί και σε αυτή την περίπτωση και γι’αυτό το λόγο κρατάμε επιφυλακτική στάση απέναντι στην ανοδική αντίδραση που εξελίσσεται. Σημαντικές ενδείξεις για το συναίσθημα, θα πάρουμε και από τις αντιδράσεις των αγορών και των ειδήσεων όπου θα κυριαρχούν. Αν η Πορτογαλία και η Ισπανία όπου είναι και πολύ σημαντικότερος παίκτης στην ΕΕ, έρθουν στο προσκήνιο, τότε πολύ πιθανό να δούμε την πτωτική τάση να επανέρχεται δυναμικά και το ευρώ να σημειώνει νέα χαμηλά.
Με τις βραδινές κορυφές συμπληρώθηκε 38,2% ποσοστό διόρθωσης της πτώσης από τα υψηλά του 1,4280, γεγονός όπου δείχνει ότι η ανοδική αντίδραση βρίσκεται ακόμα στα επίπεδα διορθωτικής κίνησης, ενώ πιο ψηλά η περιοχή του 1,3850 όπου συμπληρώνεται και ποσοστό διόρθωσης 50%, είναι η επόμενη σημαντική αντίσταση. Πάνω από το 1,3850-70, η ανοδική κίνηση δείχνει να ξεπερνά τα όρια της διορθωτικής κίνησης και η περιοχή του 1,4100-50 είναι τα πρώτα επίπεδα όπου έρχονται άμεσα στο προσκήνιο, ενώ η περιοχή του 1,4000 είναι η πρώτη ενδιάμεση αντίσταση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης