Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trichet: Η κρίση δεν είναι μόνο ευρωπαϊκό ζήτημα- Rehn: Κοντά στη θεμελιώδη του αξία το ευρώ

tags :
Trichet: Η κρίση δεν είναι μόνο ευρωπαϊκό ζήτημα- Rehn: Κοντά στη θεμελιώδη του αξία το ευρώ
«Δεν υπάρχει χρόνος για εφησυχασμό. Οι προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά μας είναι πολλαπλές. Όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους, αρχές και ιδιωτικός τομέας. Κυβερνήσεις και Κοινοβούλια, κεντρικές τράπεζες, νομοθέτες και επόπτες, ιδιωτικός τομέας, χρηματοοικονομικός κλάδος», ανέφερε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζ. Κλ. Τρισέ, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Ο κεντρικός τραπεζίτης τόνισε για ακόμη μια φορά την ανάγκη φιλόδοξων μεταρρυθμίσεων, όσο και ισχυροποίησης της οικονομικής διακυβέρνησης στην ΕΕ.
Αναφερόμενος στις συναλλαγματικές ισοτιμίες, ο Τρισέ απηύθυνε έκκληση για αποφυγή ανταγωνιστικών νομισματικών υποτιμήσεων.
Σχολιάζοντας την πορεία του αμερικανικού δολαρίου ο επικεφαλής της ΕΚΤ σημείωσε ότι «ένα αξιόπιστο δολάριο έναντι των νομισμάτων των ανεπτυγμένων οικονομιών αφορά και τις ΗΠΑ και την Ευρώπη και γενικότερα ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα».
Σύμφωνα με τον Τρισέ, η κρίση δεν είναι μόνο ευρωπαϊκό ζήτημα, καθώς η παγκόσμια ανάκαμψη παραμένει εύθραυστη.

Rehn: Κοντά στη θεμελιώδη του αξία το ευρώ
«Κοντά στη θεμελιώδη του αξία βρίσκεται το ευρώ», τόνισε από την πλευρά του ο αρμόδιος Επίτροπος για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις, Olli Rehn.
Ο επίτροπος ανέφερε ότι το ευρώ έχει αποδυναμωθεί κατά 7% από τις αρχές του έτους έναντι των περισσότερων νομισμάτων, λόγω της ανησυχίας των αγορών για τα δημοσιονομικά προβλήματα της Ευρωζώνης.
Πολλές χώρες, μάλιστα, θα ήθελαν να υποτιμηθεί και το δικό τους νόμισμα, λόγω της νωθρής οικονομικής ανάκαμψης και των ικανών κεφαλαιακών εισροών στις αναδυόμενες οικονομίες, τόνισε παράλληλα ο Φιλανδός Επίτροπος.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης