Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι πρώτες... απαιτήσεις του ΔΝΤ από την Ιρλανδία – Περικοπή κατώτατου μισθού, νέο φορολογικό

 Οι πρώτες... απαιτήσεις του ΔΝΤ από την Ιρλανδία – Περικοπή κατώτατου μισθού, νέο φορολογικό
Η εισαγωγή της νέας πραγματικότητας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ιρλανδία είναι γεγονός.
Η αποδοχή του πακέτου στήριξης για τις τράπεζες της χώρας από την κυβέρνηση Cowen, η οποία απώλεσε την εμπιστοσύνη των Πρασίνων και οδεύει σε πρόωρες εκλογές, έφερε τις πρώτες απαιτήσεις από το ΔΝΤ προκειμένου να διασφαλιστούν τα χρήματα που θα εκταμιευτούν για τη σωτηρία του ιρλανδικού τραπεζικού συστήματος.
Ο Ajai Chopra, αναπληρωτής εκτελεστικός διευθυντής του ΔΝΤ για τη Βόρεια Ευρώπη, θέτει ως πρώτη προτεραιότητα τη μείωση του κατώτατου μισθού στην Ιρλανδία.
Παρότι το ΔΝΤ επισείει την προσοχή στην ιρλανδική κυβέρνηση στην τεράστια ανεργία που εμφανίζεται στη χώρα, προτείνει τη μείωση του χρονικού διαστήματος που ο άνεργος δικαιούται καταβολή επιδόματος ανεργίας. Σε ό,τι αφορά το ασφαλιστικό, στόχος είναι τα επιπλέον δικαιώματα των γυναικών, ως μητέρες ή κατά τη διάρκεια της κύησης.
Το ΔΝΤ πιέζει για νέο φορολογικό νομοσχέδιο στην Ιρλανδία με κύριο προτεινόμενο μέτρο την αύξηση της φορολόγησης των επιχειρήσεων.
Ωστόσο, ο οικονομικός σύμβουλος της κυβέρνησης, Alan Ahearne αποκάλυψε ότι το τετραετές πλάνο της κυβέρνησης είναι βασισμένο στην ώθηση της ανάπτυξης και περιλαμβάνει μείωση του κόστους νέων επιχειρήσεων προκειμένου να διασφαλιστεί αύξηση της επιχειρηματικότητας. Επίσης ο ίδιος ο Ahearne πρότεινε μείωση του κόστους στο ηλεκτρικό ρεύμα, την αποκομιδή απορριμμάτων, τον βιολογικό καθαρισμό και την ευρυζωνικότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης