Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΔΝΤ: Η Ευρωζώνη πρέπει να αποκτήσει ενιαία αγορά εργασίας

ΔΝΤ: Η Ευρωζώνη πρέπει να αποκτήσει ενιαία αγορά εργασίας
Ιδιαίτερα επικριτικό ήταν το σημείωμα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την παραγωγικότητα και ανταγωνιστικότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς σύμφωνα με το σημείωμα που δόθηκε στις Βρυξέλλες, το ΔΝΤ πιέζει την ΕΕ να λάβει μέτρα που θα ενισχύουν την ανάπτυξη μέσω της καλύτερης διαχείρισης των παραγωγικών δυνάμεων.
Στο σημείωμα του το ΔΝΤ επισημαίνει ότι θα πρέπει να γίνουν σημαντικές αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο που διέπει το χρηματοπιστωτικό σύστημα, ενώ επέδειξε και μεγαλύτερη συνεργασία μεταξύ των χωρών για την ενίσχυση της παραγωγικότητας του εργατικού δυναμικού. “Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τη χαμηλή παραγωγικότητα της εργασίας, ιδιαίτερα στη Νότια Ευρώπη”, αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με το σημείωμα, από τις αρχές του 2008, η ευρωζώνη έχασε περίπου 2,5 ποσοστιαίες μονάδες στο κατα κεφαλήν ΑΕΠ της σε σχέση με τις ΗΠΑ, ενώ βρίσκεται στα ίδια επίπεδα με το κατα κεφαλήν ΑΕΠ της Ιαπωνίας, η ύφεση της οποίας είναι πολύ χειρότερη από αυτή της ΕΕ.
Το ΔΝΤ υποστηρίζει ότι η ομογενοποίηση της αγοράς εργασίας θα επιλύσει σημαντικά προβλήμα της ανταγωνιστικότητας της ευρωζώνης, γι' αυτό και οι 16 χώρες πρέπει να συνεργαστούν στη δημιουργία ενιαίας αγοράς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης