Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άλμα στο 2,11% στα επιτόκια των εξάμηνων εντόκων στην Ισπανία

Άλμα στο 2,11% στα επιτόκια των εξάμηνων εντόκων στην Ισπανία
Στο 2,11% διαμορφώθηκε η απόδοση της έκδοσης 6μηνων ισπανικών εντόκων γραμματίων που πραγματοποιήθηκε σήμερα, από 1,285% η προηγούμενη. Το ισπανικό Δημόσιο άντλησε 1,165 δισ. ευρώ με συντελεστή κάλυψης 2,6 από 2,08 στην προηγούμενη.
Επίσης, στην έκδοση 3μηνων  εντόκων γραμματίων, στην οποία αντλήθηκαν 2,091 δισ. ευρώ με συντελεστή κάλυψης 2,34, από 2,77 στην προηγούμενη, το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 1,743% από 0,951% στην προηγούμενη.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί, ότι μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στην Ιρλανδία, η κυβέρνηση της Ισπανίας προκειµένου να διασκεδάσει τους φόβουςγια ντόµινο δήλωνε ότι δεν θα χρειαστεί βοήθεια όπως η Ιρλανδία και η Ελλάδα και ότι θα εφαρµόσει τα προγράµµατα λιτότητας που ήδη έχει εκπονήσει για να µειώσει έλλειµµα και χρέος ώστε να βγει από την επικίνδυνη ζώνη.
Από τη μεριά του, ο Miguel Angel Fernandez Ordonez, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, δήλωσε ότι η Ισπανία πρέπει να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις και τις προσπάθειες μείωσης του ελλείμματος.
«Είδαμε τις τελευταίες εβδομάδες μία νέα περίοδο έντασης στις ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων», τόνισε ο Fernandez Ordonez, που είναι διοικητής της Bank of Spain, απευθυνόμενος στην επιτροπή προϋπολογισμού της ισπανικής γερουσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης