Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καμπανάκι για το ευρώ και την εξάπλωση της κρίσης κρούουν Μέρκελ, Σόιμπλε

Καμπανάκι για το ευρώ και την εξάπλωση της κρίσης κρούουν Μέρκελ, Σόιμπλε
(upd)Περι απειλής της ύπαρξης του ευρώ μίλησε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Wolfgang Schaeuble, καθώς τα επίπεδα χρεών της Ελλάδας και της Ιρλανδίας βρίσκονται εκτός ελέγχου. Η εξάπλωση της κρίσης πρέπει να περιοριστεί, δήλωσε χαρακτηριστικά, καθώς υπονομεύεται η οικονομική σταθερότητα της Ευρώπης.
Οι χρεωμένες χώρες πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Γερμανίας και να περιορίσουν τουν προϋπολογισμό τους, ανέφερε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ, αναφερόμενος στα σχέδια της Γερμανίας να περικόψει πάνω από 80 δισ. ευρώ από τον προϋπολογισμό της μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια.
Υπενθυμίζεται ότι ο Schaeuble πριν από μερικές ημέρες δεν είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο χώρες εκτός της Ευρωζώνης να συμμετάσχουν σε πιθανά πακέτα βοήθειας σε μέλη της ζώνης. Μάλιστα, επανέλαβε σήμερα, ότι όλη η Ευρώπη θα πρέπει να αναζητά λύσεις να μην διαχυθεί η κρίση σε ολόκληρη της Ήπειρο.
Σε παρόμοιες δηλώσεις της και η Γερμανίδα Καγκελάριος, Α. Μέρκελ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την πορεία του ευρωπαϊκού νομίσματος και την κρίση στην Ευρωζώνη. Αναφερόμενη στο ευρώ, η Μέρκελ επισήμανε ότι "βιώνουμε μια εξαιρετικά δυσκολη κατάσταση". Διακυβεύεται το ίδιο το κοινό μας νόμισμα, θα πρέπει να επιδείξουμε υπευθυνότητα, υπογράμμισε επίσης. "Δεν θέλω να σκιαγραφήσω μία εικόνα δραματική", πρόσθεσε, "επισημαίνω, όμως, ότι πριν από ένα έτος δε μπορούσαμε να φανταστούμε τον δημόσιο διάλογο, που προκλήθηκε την άνοιξη και τα μέτρα, που υπήρξε ανάγκη να ληφθούν". "Πρέπει να συνεχίσουμε να ζητούμε σκληρά μέτρα, με αυστηρές προϋποθέσεις, αλλά θα πρέπει επίσης να υποστηρίξουμε, με σθένος, το ευρώ".
Στη συνέχεια, η καγκελάριος αντιδιέστειλε την ελληνική κρίση από την ιρλανδική, την οποία πάντως αποκάλεσε ανησυχητική. Απέδωσε την κρίση του ιρλανδικού προϋπολογισμού "στον προβληματικό τραπεζικό τομέα". "Το πρόβλημα της Ιρλανδίας αποδεικνύει ότι η κρίση δεν έχει τελειώσει..." κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης