Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ifo: Ενίσχυση επιχειρηματικού κλίματος, τόνωση του λιανεμπορίου τα Χριστούγεννα

Ifo: Ενίσχυση επιχειρηματικού κλίματος, τόνωση του λιανεμπορίου τα Χριστούγεννα
Στις 109,3 μονάδες διαμορφώθηκε για το μήνα Νοέμβριο ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος του γερμανικού ινστιτούτου Ifo, ελαφρώς ενισχυμένος σε σχέση με τις 107,6 μονάδες του Οκτωβρίου.
Η οικονομική ανάκαμψη κερδίζει έδαφος, σύμφωνα με τον επικεφαλής του ινστιτούτου, Klaus Abberger.
“Η εγχώρια ζήτηση παίζει τεράστιο ρόλο στις κυρίαρχες οικονομίες και θα είναι αυτή που θα δώσει  την ώθηση στη Γερμανία για πλήρη οικονομική ανάκαμψη”, τόνισε ο Abberger.
Οι λέξεις που χρησιμοποίησε ο ίδιος για να χαρακτηρίσει τη γερμανική ανάκαμψη στο σχολιασμό των αποτελεσμάτων του δείκτη ήταν “άθικτη” και “ευρεία”.
Τα Χριστούγεννα αναμένεται να τονώσουν την επιχειρηματικότητα και τον κύκλο εργασιών της αγοράς, ιδιαίτερα του λιανικού εμπορίου, μέσω των εποχιακών προϊόντων σε ολόκληρη την Ευρώπη και ειδικότερα στη Γερμανία, σύμφωνα με το Ifo.
Ο Klaus Abberger τόνισε ότι η κρίση χρέους που έχει ανακύψει στην ευρωζώνη δεν θα αγγίξει σε μεγάλο βαθμό τις Γερμανικές επιχειρήσεις επειδή εμφανίζουν αρκετά μεγάλο ποσοστό εξαγωγών. Ωστόσο, η Γερμανία δεν πρέπει να επιτρέψει να διαχυθεί η κρίση χρέους και σε ακόμη ένα κράτος – μέλος της ζώνης του ευρώ επειδή αυτό θα αποτελέσει ρίσκο για τη χώρα.
“Τα επιτόκια της ευρωζώνης βρίσκονται σε ικανοποιητικά επίπεδα”, επισήμανε ο Klaus Abberger σε άλλο σημείο του σχολιασμού των αποτελεσμάτων που εξέδωσε το ινστιτούτο Ifo.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης