Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μέρκελ: “Το ρίσκο της ευρωζώνης ανασταλτικός παράγοντας για την επιχειρηματικότητα”

Μέρκελ: “Το ρίσκο της ευρωζώνης ανασταλτικός παράγοντας για την επιχειρηματικότητα”
Η κρίση χρέους στην ευρωζώνη προκαλεί πλεόνασμα ρίσκου, το οποίο είναι ανεπιθύμητο από αυτούς που θέλουν να επενδύσουν σε χώρες εντός της ζώνης του ευρώ, σύμφωνα με τη Γερμανίδα καγκελάριο,  Άνγκελα Μέρκελ.
“Έχουν οι πολιτικοί το κουράγιο να πείσουν τους επενδυτές να μοιραστούν το ρίσκο που προκύπτει από το κλίμα αβεβαιότητας της αγοράς;” αναρωτήθηκε η Γερμανίδα καγκελάριος ενώ απαντούσε σε ερώτηση σχετικά με τους λόγους για τους οποίους οι κυριότερες ευρωπαϊκές χρηματαγορές εμφανίζουν τις τελευταίες ημέρες νευρική συμπεριφορά.
“Ανακαλύπτουμε τα όρια των αγορών. Η σωστή διαχείριση είναι θέμα πολιτικών προτεραιοτήτων”, επέμεινε η Άνγκελα Μέρκελ. Το ίδιο προσκολλημένη στις απόψεις της για σταθερό ευρώ παρέμεινε  η ίδια. Χαρακτήρισε “εξαιρετικά σοβαρή” την υποχώρηση του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος κάτω από τα 1,34 δολάρια. Η Γερμανίδα καγκελάριος έχει πολλάκις κατηγορηθεί για την άτεγκτη στάση της απέναντι στο ευρώ, που κάνει τις αδύναμες οικονομίες της ευρωζώνης να υποφέρουν.
“Θετικό το πρώτο βήμα”, επισήμανε η Μέρκελ για την κατ' αρχάς αποδοχή του μηχανισμού στήριξης από πλευράς Ιρλανδίας. Επέμεινε στις θέσεις της για αυστηρά μέτρα λιτότητας τόσο σε Ιρλανδία όσο και σε Ελλάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης