Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τα πρώτα σύννεφα στο τουρκικό χρηματιστήριο - "Τέλος στο ράλι"

Τα πρώτα σύννεφα στο τουρκικό χρηματιστήριο -
Οι αποτιμήσεις των μετοχών στο τουρκικό χρηματιστήριο βρίσκονται στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 7 ετών, αλλά η αύξηση της εταιρικής κερδοφορίας είναι ακόμη σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Αυτό είναι ένα σημάδιο ότι το ράλι που πραγματοποιεί ο τουρκικός δείκτης βαίνει προς το τέλος του, δηλώνουν οι αναλυτές.
Ο τουρκικός δείκτης MSCI διαπραγματεύεται 2,2 φορές περισσότερο από από το σύνολο των καθαρών του κεφαλαίων, ήτοι στα υψηλότερα επίπεδα από το Φεβρουάριο του 2003, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg. Η κερδοφορία των 20 μεγαλύτερων τουρκικών επιχειρήσεων θα αυξηθεί φέτος μόλις 7,7%, ρυθμός που είναι ο μικρότερος ανάμεσα στις 19 σημαντικότερες αναπτυσσόμενες οικονομίες.
Η τουρκική οικονομία, μετά την περίοδο V που διήνυσε τα τελευταία χρόνια θα αρχίσει να επιβραδύνει το ρυθμό ανάπτυξη της, δηλώνουν οι αναλυτές της Citigroup. To ζήτημα που παραμένει είναι ότι οι επενδυτές έχουν αρχίσει να προεξοφλούν ένα ιδανικό σενάριο για την πορεία της Τουρκίας, κάτι όμως που είναι υπερβολικό, και αυτό θα φανεί βραχυπρόθεσμα. Η Citi μείωσε τη σύσταση των τουρκικών μετοχών από overweight σε neutral για πρώτη φορά από τον Μάιο. Μάλιστα χαρακτήρισε το τουρκικό χρηματιστήριο ως “πολυπληθές”.
Η Τουρκική οικονομία σύμφωνα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα αναπτυχθεί το 2010 με 7,8%, ενώ πέρσι σημείωσε συρρίκνωση 4,7%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης