Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gurria (ΟΟΣΑ): Το ευρώ έχει μακρά διάρκεια ζωής- Merkel: Αισιόδοξη για τη σταθερότητα της Ευρωζώνης

 Gurria (ΟΟΣΑ): Το ευρώ έχει μακρά διάρκεια ζωής- Merkel: Αισιόδοξη για τη σταθερότητα της Ευρωζώνης
Το ευρώ έχει μακρά ζωή μπροστά του και η ζώνη του ευρώ θα συνεχίσει να διευρύνεται, δήλωσε από τη Μπρατισλάβα ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και την Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ), Ανγκελ Γκουρία. "Το ευρώ, ως συνάλλαγμα, έχει μακρά ζωή μπροστά του. Είναι ζωντανό και πάει καλά" δήλωσε μιλώντας στον Τύπο.
"Και νέες χώρες θα ενταχθούν στο μέλλον στη ζώνη του ευρώ" πρόσθεσε ο Γκουρία, αναφερόμενος στις ανησυχίες που προκαλούνται από τις δυσκολίες που συναντούν τώρα πολλές χώρες που ανήκουν στην ευρωζώνη.
"Η ζώνη του ευρώ θα μεγεθύνεται και θα συνεχίσει να αποτελεί τον πιο μεγάλο εμπορικό συνασπισμό του κόσμου", διαβεβαίωσε ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ.

Αισιόδοξη για τη σταθερότητα της Ευρωζώνης η Μέρκελ
Από την πλευρά της η γερμανίδα καγκελάριος Ά. Μέρκελ δήλωσε ότι έχει περισσότερη εμπιστοσύνη από αυτή που είχε την άνοιξη" στη σταθερότητα της ευρωζώνης. "Έχω περισσότερη εμπιστοσύνη, από ότι είχα την άνοιξη, ότι η ΕΕ θα βγει ενισχυμένη από τις σημερινές μεταπτώσεις", δήλωσε η Μέρκελ σε οικονομικό συνέδριο στο Βερολίνο.
"Είμαστε όλοι έτοιμοι να πούμε ότι χρειάζεται ένας μόνιμος μηχανισμός αντιμετώπισης των κρίσεων", σημείωσε, ζητώντας "να προσέξουμε η κατάσταση των χρηματοπιστωτικών αγορών να μην είναι ολοκληρωτικά συγκεκαλυμμένη" στην επεξεργασία του μηχανισμού.
"Αυτήν τη στιγμή υπάρχει μια μεγάλη νευρικότητα στις αγορές, γι' αυτό επαναλαμβάνω ότι δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα πριν από το 2013".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης