Τελευταία Νέα
Διεθνή

Την Κυριακή η απόφαση για την είσοδο της Ιρλανδίας στο μηχανισμό - Στο τραπέζι νέο haircut στα ομόλογα

Την Κυριακή η απόφαση για την είσοδο της Ιρλανδίας στο μηχανισμό - Στο τραπέζι νέο haircut στα ομόλογα
(upd2) Την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Οικονομικών των χωρών της ευρωζώνης, ώστε να τεθεί το πλαίσιο των όρων του σχεδίου διάσωσης της Ιρλανδίας, ενώ ο μέχρι τώρα διάλογος στοχεύει να βρεθεί η φόρμουλα να μοιραστούν οι κάτοχοι ιρλανδικών ομόλογων ένα βάρος της τραπεζικής κρίσης στη χώρα. Κάθε άλλο παρά αποκλείουν το ενδεχόμενο μόλις βρεθεί ο κατάλληλος μηχανισμός.
Την Τρίτη 7 Νοεμβρίου θα κατατεθεί ο προϋπολογισμός τετραετίας στην ιρλανδική Βουλή. Για την κυβέρνηση αποτελεί στοίχημα η υπερψήφισή του καθώς από σήμερα ενδέχεται να έχει μεριωμένη πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο. Οι περιφερειακές εκλογές για την κάλυψη των κενών θέσεων στο Κοινοβούλιο έμοιαζαν με την ιδανική ευκαιρία για τον αγανακτισμένο ιρλανδικό λαό να εκφράσει την αποδοκιμασία του προς την κυβερνητική πολιτική και να τιμωρήσει την κυβέρνηση.
Σήμερα το απόγευμα θα γνωρίζουμε την πλήρη δυναμική της Βουλής, όπως θα αναπτυχθεί σε δύο Τρίτες από τώρα για την ψήφιση του μεγαλύτερου προγράμματος λιτότητας που ψήφισε ποτέ χώρα της ευρωζώνης.
Η κυβέρνηση Cowen θέλει να περάσει το μήνυμα ότι η Ιρλανδία δεν φοβάται να δράσει με αποφασιστικότητα για βγει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα από τη δίνη.
To κόμμα της αντιπολίτευσης διαφωνεί με την τετραετή λιτότητα, ωστόσο δεν παραλείπει να τονίζει πως συντάσσεται με τον στόχο εξοικονόμησης 15 δις ευρώ.
Τα ιρλανδικά Μέσα φιλοξενούν διαρκώς δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης που διαψεύδουν ότι οι ομολογιούχοι θα χρειαστεί να αποδεχτούν απομείωση των επενδεδυμένων κεφαλαίων τους σε ιρλανδικά ομόλογα. Η Anglo Irish Bank ήδη το κάνει, ενώ η αντιπολιτευτική παράταξη τονίζει “πως οι κάτοχοι ομολόγων πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να μοιραστούν το βάρος της εξυγίανσης του ιρλανδικού τραπεζικού τομέα”.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης