Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πιέζουν οι Βρυξέλλες την Πορτογαλία να μπει στο μηχανισμό... για να σωθεί η Ισπανία

Πιέζουν οι Βρυξέλλες την Πορτογαλία να μπει στο μηχανισμό... για να σωθεί η Ισπανία
Αφού τελείωσαν οι αγορές με την Ιρλανδία, τώρα στόχο έχουν την Πορτογαλία. Αυτή η άποψη κυκλοφορεί στους διαδρόμους των Βρυξελλών, με τους αξιωματούχους να επιδεικνύουν πλέον μία “αγανάκτηση” για το γαιτανάκι που έχει ξεκινήσει, πιέζοντας οι ίδιοι τη χώρα να προσφύγει στο μηχανισμό.
Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times Deutschland η Ευρώπη ασκεί πιέσεις στην Πορτογαλία να ζητήσει τελικά βοήθεια ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος μεταφοράς της κρίσης στην Ισπανία. Σήμερα στην Πορτογαλία διεξάγεται η τελική ψήφιση του προϋπολογισμού του 2011, που περιλαμβάνει και μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος.
"Εάν η Πορτογαλία χρησιμοποιήσει το σχέδιο βοήθειας, αυτό θα είναι επωφελές για την Ισπανία", ανέφερε πηγή του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών. Μάλιστα, θα αποφευχθεί και ο κίνδυνος να ακολουθήσουν και άλλες χώρες.
Το έλλειμα της Πορτογαλίας έφτασε το 2009 το ποσοστό-ρεκόρ του 9,3% του ΑΕΠ. Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να το μειώσει στο 7,3% φέτος και στο 4,6% το 2011, λαμβάνοντας σκληρά μέτρα λιτότητας, όπως μείωση των μισθών και αύξηση των φόρων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης