Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση όγκου συναλλαγών κατά 20% στην αγορά των CDS μετοχών παγκοσμίως

Πτώση όγκου συναλλαγών κατά 20% στην αγορά των CDS μετοχών παγκοσμίως
Οι συναλλαγές ασφαλίστρων κινδύνου (CDS – Credit Default Swaps) στην αγορά των παραγώγων της Wall Street παρουσιάζει μείωση 40% με 60% στα τελευταία τρία χρόνια.
Ο συγκεκριμένος κλάδος αποφέρει όλο και λιγότερα κέρδη στους επενδυτές αν και πριν το ξέσπασμα της κρίσης αποτελούσε τα 2/3 του συνολικού τζίρου της αγοράς των παραγώγων.
Στην αγορά αναμένονται αυστηροί κανόνες διαφάνειας. Ο οίκος αξιολόγησης Moody's εκτιμά ότι οι ρυθμίσεις οι οποίες αναμένονται θα συρρικνώσουν ακόμη περισσότερο τον όγκο των συναλλαγών και αυτό είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει σε περικοπές θέσεων εργασίας.
Από τον Οκτώβριο του 2008, ο όγκος των συναλλαγών σε ασφάλιστρα κινδύνου μετοχών στην αγορά παραγώγων σε παγκόσμιο επίπεδο έχει μειωθεί αισθητά κατά 20%.
Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, Χαλ Σκοτ εκτιμά ότι ο χώρος υποφέρει αυτή την περίοδο από τη διαρκή σπέκουλα που αφορά στις μελλοντικές ρυθμίσεις και οι επενδυτές είναι εξαιρετικά επιφυλακτικοί καθώς τα ασφάλιστρα κινδύνου ανέκαθεν αποτελούσαν τομέα που απέφερε μεγάλα κέρδη στις τράπεζες.
Ο Michael Karp, επικεφαλής της Options Group, εταιρείας ευρέσεως εργασίας στις ΗΠΑ, εκτιμά ότι η μείωση του τζίρου στα ασφάλιστρα κινδύνου από το 2008 και έπειτα κόστισε 80.000 θέσεις εργασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης