Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αναθεωρεί ανοδικά την ανάπτυξη της ΕΕ μέχρι το 2012 η Κομισιον

Αναθεωρεί ανοδικά την ανάπτυξη της ΕΕ μέχρι το 2012 η Κομισιον
Ανοδικά αναθεώρησε την πορεία της οικονομικής ανάκαμψης στην ΕΕ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις φθινοπωρινές της προβλέψεις, τις οποίες έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα. Πιο συγκεκριμένα, η Κομισιόν προβλέπει αύξηση του ΑΕΠ κατά περίπου 1,75% το 2011 και κατά περίπου 2% το 2012.
Όσον αφορά στο ποσοστό ανεργίας προβλέπεται ότι θα μειωθεί στο 9% περίπου το 2012, ενώ το δημόσιο έλλειμμα προβλέπεται να μειωθεί στο 4,25% περίπου του ΑΕΠ.
Η Κομισιόν εκτιμά ότι οι εξελίξεις στα κράτη μέλη θα παραμείνουν ανομοιογενείς. «Ενώ η ανάκαμψη αρχίζει να λαμβάνει γενικό χαρακτήρα, η πρόοδος στα κράτη μέλη παραμένει ανομοιογενής, με την ανάκαμψη να προβλέπεται ότι θα συνεχιστεί με σχετικά ταχύ ρυθμό σε μερικά από αυτά, αλλά να υστερεί σε άλλα. Αυτό αντικατοπτρίζει τις διαφορές στην κλίμακα των προβλημάτων προσαρμογής στις οικονομίες και τη συνεχιζόμενη επανεξισορρόπηση εντός της ΕΕ και της περιοχής του ευρώ», αναφέρει στην έκθεσή της.
«Διαφαίνεται η οικονομική ανάκαμψη. Με ενθαρρύνει η προοπτική ότι η απασχόληση προβλέπεται επιτέλους ότι θα βελτιωθεί το προσεχές έτος στην Ευρώπη. Τα δημόσια ελλείμματα αρχίζουν να μειώνονται χάρη στα ληφθέντα μέτρα εξυγίανσης και στην ανάκαμψη της ανάπτυξης. Ωστόσο, η ανάκαμψη αυτή είναι ανομοιογενής, και πολλά κράτη μέλη διανύουν μια δύσκολη περίοδο προσαρμογής», δήλωσε ο Επίτροπος οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων της ΕΕ Όλι Ρεν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης