Τελευταία Νέα
Διεθνή

Goldman Sachs: Εάν δε δράσει άμεσα η ΕΕ, η κρίση θα παρασύρει και την Ιταλία

Goldman Sachs: Εάν δε δράσει άμεσα η ΕΕ, η κρίση θα παρασύρει και την Ιταλία
Να επιταχύνουν τους ρυθμούς της αναχαίτησης της κρίσης ζητά από τους Ευρωπαίους ο  Jim O'Neill, στέλεχος της Goldman Sachs, ώστε να μην προχωρήσει και στην Ιταλία. Τα διαρθρωτικά μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν είναι ζωτικής σημασίας, ώστε να μη δούμε το ίδιο σκηνικό να στήνεται και στη μεσογειακή χώρα, της οποίας το χρέος είναι το 25% του ΑΕΠ της Ευρώπης.
Η αύξηση του κόστους δανεισμού της ιταλικής κυβέρνησης είναι μία προειδοποιητική κλήση, αναφέρει χαρακτηριστικά ο O'Neill, κρούωντας τον κώδωνα του κινδύνου στους Ευρωπαίους αξιωματούχους, ασκώντας εμμέσως κριτική για τις καθυστερήσεις στα θέματα της Ελλάδας και της Ιρλανδίας.
Οι πρόσφατες διασώσεις της Ελλάδας και της Ιρλανδίας μετάφερε το πρόβλημα της περιφέρειας στο σύνολο της ζώνης του ευρώ, είπε. Γι' αυτό η Γερμανία, μαζί με άλλες ευρωπαϊκές οικονομίες, πρέπει να εξετάσουν αν θέλουν τελικά την Ευρωπαϊκή Νομισματική Ένωση (ΟΝΕ). «Θέλουν την ΟΝΕ ή όχι; Εάν θέλουν την ΟΝΕ θα πρέπει να βρούμε έναν τρόπο για να γίνει αυτό", δήλωσε ο O'Neill.
Η Γερμανία πρέπει να πείσει τους “ψηφοφόρους” ότι η διάσωση του ευρώ είναι η καλύτερη επιλογή για τις γερμανικές τράπεζες. Ωστόσο δε φαίνεται πρόθυμη, δήλωσε ο  O'Neill. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα αναγκαστεί να δράσει για τη ζώνη του ευρώ. Εαν δεν τα καταφέρει ούτε αυτή τότε το ευρώ θα αμφισβητηθεί πολυ σοβαρά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης