Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trichet: Δεν χρειαζόμαστε πολέμους, αλλά συνεργασία…

tags :
Trichet: Δεν χρειαζόμαστε πολέμους, αλλά συνεργασία…
Ακατάλληλο χαρακτηρίζει το οποιοδήποτε σενάριο διατυπώνεται αναφορικά με την απειλή περί «νομισματικού πολέμου» ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζ. Κλ. Τρισέ, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
«Δεν χρειαζόμαστε πολέμους κανενός είδους, αλλά αντίθετα έχουμε ανάγκη από ισχυρές δεσμεύσεις για συνεργασία» τόνισε χαρακτηριστικά.
Σχολιάζοντας τις κινήσεις στις αγορές συναλλάγματος, ο Τρισέ προειδοποίησε ότι η υπερβολική μεταβλητότητα δρα αρνητικά στις όποιες προσπάθειες για οικονομική – και δημοσιονομική – σταθερότητα.
Αναφερόμενος στην πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας, ο διοικητής της ΕΚΤ σημείωσε ότι «τα οικονομικά μεγέθη που ανακοινώνονται επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις μας για θετικό momentum στην οικονομική ανάκαμψη της Ευρωζώνης».
«Δεν υπάρχουν ενδείξεις για πληθωριστικές και αποπληθωριστικές πιέσεις» πρόσθεσε ο ίδιος.
Στη διάρκεια της ομιλίας του ο Τρισέ τόνισε ότι η Ευρωζώνη διανύει μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο, με την ΕΚΤ να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις σε όλες τις χώρες. Τα έκτακτα μέτρα παροχής ρευστότητας από την ΕΚΤ είναι "εδώ" για να βοηθήσουν τις λειτουργίες της νομισματικής πολιτικής, πρόσθεσε ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης