Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έκδοση ομολόγων 5 έως 8 δις ευρώ ετοιμάζει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας

 Έκδοση ομολόγων 5 έως 8 δις ευρώ ετοιμάζει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας
Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας της ευρωζώνης που συστάθηκε για να θεσμοθετηθεί ο μηχανισμός στήριξης των χωρών της ζώνης του ευρώ που αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα σκοπεύει να αξιοποιήσει την αξιολόγηση ΑΑΑ που απολαμβάνει από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης, και με εγγύηση τα κεφάλαιά του, να προχωρήσει σε έκδοση ομολόγων ύψους από πέντε έως και οκτώ δισεκατομμύρια ευρώ για να χρηματοδοτήσει το πρόγραμμα στήριξης των 85 δις ευρώ που έχει συμφωνηθεί για την Ιρλανδία.
Ο επικεφαλής του Ταμείου, Klaus Regling, τόνισε ότι θα δημοπρατηθούν ομόλογα που θα ζητήσουν αγοραστές από την Ευρώπη αλλά και την Ασία και τη Μέση Ανατολή, εκεί μάλιστα όπου ο ίδιος μέσω της επίσκεψής του στη Σιγκαπούρη παρατήρησε ότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση για αγορά ομολόγων.
Η απόδοση του νέου ομολόγου θα βρίσκεται εξ ορισμού υψηλότερα από εκείνη του γερμανικού ομολόγου βάσης αλλά η ακριβή τιμή της θα οριστικοποιηθεί μετά τη δημοπράτηση των ομολόγων.
Σε συνδυασμό με τις προσδοκίες διεύρυνσης του προγράμματος αγοράς ομολόγων εκ μέρους της ΕΚΤ, διεθνείς αναλυτές και τραπεζίτες θεωρούν αυτή την εξέλιξη ως προάγγελο του ευρωομολόγου.
Συνολικά θα αντληθούν 17,7 δις ευρώ από τις δημοπρασίες ομολόγων που σκοπεύει να πραγματοποιήσει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας κατά τα τρία επόμενα χρόνια. Ο Klaus Regling τόνισε ότι τα ταμειακά διαθέσιμα του οργανισμού είναι ικανά για να διατηρήσουν την εμπιστοσύνη των επενδυτών και των αγορών σε υψηλά επίπεδα και να πραγματοποιηθούν δημοπρασίες με ευνοϊκή απόδοση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης