Τελευταία Νέα
Διεθνή

"Κλειδί" ο Απρίλης για Ισπανία – Ωριμάζουν 45 δις ευρώ ομόλογα το 2011 - Απόδοση 3,717% στα 3ετή

(upd2) Στα 45 δις ευρώ ανέρχονται τα ισπανικά κρατικά ομόλογα που ωριμάζουν εντός του 2011 αντί 32 δις ευρώ για φέτος.

“Η πίεση στην Ισπανία αναμένεται να ενταθεί μέσα στο ερχόμενο έτος και ειδικά μέσα στο Μάρτιο και τον Απρίλιο”, εκτιμούν αναλυτές της JP Morgan.
Γιατί Μάρτιο και Απρίλιο; Μα επειδή εντός του μηνός Απριλίου του 2011 ωριμάζουν ομόλογα ύψους 15,5 δις ευρώ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας της Ισπανίας, μέσα στο πρώτο μισό του ερχόμενου έτους ωριμάζει το 10% των συνολικών ομολόγων που κατέχουν οι ισπανικές τράπεζες μέσω των δημοπρασιών.
Οι αναλυτές της Barclays Capital, Simon Samuels και Mike Harrison πιστεύουν ότι η ισπανική κυβέρνηση θα πονοκεφαλιάσει για να βρει κεφάλαια ύψους 73 δις ευρώ τα οποία έχουν ανάγκη οι εγχώριες τράπεζες για να ενισχυθούν κεφαλαιακά. Tο καλό πάντως για την Ισπανία είναι, σύμφωνα με δηλώσεις της Υπουργού Οικονομικών, Έλενα Σαλγάδο ότι η ισπανική κυβέρνηση θα χρειαστεί για το ερχόμενο έτος 30 με 31 δις ευρώ για να καλύψει τις υποχρεώσεις της ενώ για φέτος (2010) το αντίστοιχο ποσό ανήλθε σε 45 δις ευρώ.
Ο αναλυτής της Deutsche Bank, Mohit Kumar τονίζει ότι οι μήνες του Μαρτίου και του Απριλίου επειδή περιλαμβάνουν την επίλυση όλων αυτών των θεμάτων είναι και οι πλέον κρίσιμοι για την ισπανική οικονομία.
Μέσα σε όλα, στη σημερινή δημοπρασία τριετών ομολόγων του ισπανικού δημοσίου ύψους 2,468 δις ευρώ η απόδοση ανήλθε σε 3,717% με κάλυψη 2,3 φορές. Στην προηγούμενη δημοπρασία η απόδοση βρισκόταν στο 2,527%. Οι δηλώσεις Θαπατέρο ότι η Ισπανία δεν χρειάζεται το μηχανισμό στήριξης δεν καθησύχασαν τις αγορές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης