Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε συζητήσεις Ρωσία και Γερμανία για την "ένωση" των χρηματιστηρίων τους

Σε συζητήσεις Ρωσία και Γερμανία για την
Σε συζητήσεις βρίσκονται η Deutsche Boerse, ο πάροχος του μεγαλύτερου χρηματιστηρίου της της Ευρώπης με την εταιρεία που διαχειρίζεται τα δύο χρηματιστήρια της Ρωσίας, ώστε να δημιουργήσουν μία κοινή πλατφόρμα που να μπορεί να ανταγωνιστεί τις κεφαλαιαγορές όλου του κόσμου.
Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει τα Ρωσικά Micex και RTS με την Deutsche Boerse, θα δημιουργήσουν “διαύλους” που να μπορούν οι εταιρείες εκατέρωθεν να διαπραγματεύονται στους τρεις δείκτες. Σημειώνεται εδώ ότι ο δείκτης Micex αποτιμάται σε ρούβλια, και ο RTS σε δολάρια.
Η Ρωσία θέλει να μετατρέψει τη Μόσχα σε ένα παγκόσμια κέντρο χρηματοοικονομικών συναλλαγών, αυξάνοντας την εξωστρέφεια της, και δημιουργώντας στρατηγικές συμμαχίες και συμφωνίες. Εάν ευωδοθεί η συμφωνία τότε και οι ρωσικές εταιρείες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο γερμανικό χρηματιστήριο.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι ο δείκτης Micex πιθανόν να απορροφήσει τον RTS, στον οποίο εκτός από το ρωσικό δημόσιο, συμμετοχή στο μετοχικό του κεφάλαιο διαθέτουν η Citigroup, η Deutsche Bank, η Otkritie Financial, η Alfa Bank και η Troika Dialog.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης