Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bundesbank: Χάνει τη δυναμική της η γερμανική ανάπτυξη, αλλά παραμένει ισχυρή

Bundesbank: Χάνει τη δυναμική της η γερμανική ανάπτυξη, αλλά παραμένει ισχυρή
Χαμηλότερη θα είναι η ανάπτυξη της Γερμανίας το 2011 και το 2012, σύμφωνα με τις προβλέψεις της  κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας. Πιο συγκεκριμένα, η  Bundesbank βλέπει την ανάπτυξη στο 2% το 2011 και στο 1,5% το 2012, από 3,6% που ήταν φέτος.
«Οι εξαγωγές θα παραμείνουν η κινητήριος δύναμη» του δυναμισμού που επιδεικνύει η γερμανική οικονομία», αλλά το εξωτερικό εμπόριο θα έχει επίσης αντίκτυπο στην εγχώρια ζήτηση, αναφέρει η Bundesbank.
Το 2010 ο αριθμός των ανέργων στη Γερμανία αναμένεται να μειωθεί σε επίπεδο χαμηλότερο των 3 εκατ. ατόμων. Σύμφωνα με την κεντρική τράπεζα, οι επενδύσεις σε κεφαλαιουχικό εξοπλισμό και στις κατασκευές θα επωφεληθούν από τη διατήρηση των επιτοκίων σε χαμηλά επίπεδα, ενώ οι καταναλωτικές δαπάνες θα ενισχυθούν από την ευρωστία της αγοράς εργασίας και την ενίσχυση των μισθών.
Η Γερμανία βίωσε το 2009 τη χειρότερη μεταπολεμική ύφεση και είδε την οικονομία της να συρρικνώνεται κατά 4,7%. Η ανάκαμψη ήρθε χάρη στις ισχυρές εξαγωγές και τα υψηλά επίπεδα καταναλωτικής εμπιστοσύνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης