Τελευταία Νέα
Διεθνή

Greenspan: Καθοριστική η άνοδος των χρηματιστηρίων για την αμερικανική οικονομία

Greenspan: Καθοριστική η άνοδος των χρηματιστηρίων για την αμερικανική οικονομία
Επαίνεσαι την άνοδο των χρηματιστηρίων και των μετοχών στις ΗΠΑ, ο πρώην πρόεδρος της  Federal Reserve, Alan Greenspan σε συνέντευξη του σήμερα, επισημαίνοντας ότι το άλμα των εδεικτών από το Μάρτιο του 2009, έχει δώσει ιδιαίτερη ώθηση στην ίδια την οικονομία.
Μετά από την σφοδρή κρίση της διετίας 2008-2009, τα χρηματιστήρια έχουν βοηθήσει ιδιαίτερα τόσο τον χρηματοπιστωτικό κλάδο, όσο και την ίδια την οικονομία, και αυτό δεν πρέπει να το υποτιμούμε, δήλωσε χαρακτηριστικά. Πολλές ήταν και οι τράπεζες που βελτίωσαν την εικόνα τους μέσω των χρηματαγορών, οι οποίες όμως δεν επωφέλησαν μόνο επενδυτές, αλλά και ολόκληρο το κύκλωμα της οικονομίας.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι οι δείκτες στα αμερικανικά χρηματιστήρια έχουν κερδίσει περίπου 80% από τα χαμηλά της περιόδου της κρίσης, ενώ η Fed με την πολιτική της νομισματικής χαλάρωσης οδήγησε μεγάλο μέρος των επενδυτών να τοποθετηθούν στις αγορές.
Ο  Greenspan αναφέρθηκε και στην ευρωπαϊκή κρίση, την οποία και θεωρεί εμπόδιο στην περαιτέρω ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας, μαζί με την αγορά ακινήτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης