Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υποβάθμιση των κρατικών ομολόγων της Ουγγαρίας από τη Moody's

tags :
Υποβάθμιση των κρατικών ομολόγων της Ουγγαρίας από τη Moody's
Προς το χειρότερο αξιολογήθηκε η ποιότητα των ουγγρικών κρατικών ομολόγων σύμφωνα με τη Moody's. Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης είχε τοποθετήσει τα ομόλογα που δημοπρατεί η Ουγγαρία υπό επιτήρηση και εξέδωσε έκθεση, η οποία αλλάζει την κλίμακα αξιολόγησης και τα υποβαθμίζει από την κατηγορία Baa1 σε Baa3.
H οικονομική σταθερότητα της Ουγγαρίας τίθεται εν αμφιβόλω μέσω της έκθεση της Moody's. Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης εκφράζει την έκδηλη ανησυχία του για το θέμα.
Η ουγγρική κυβέρνηση συνάντησε τις δύο προηγούμενες εβδομάδες σθεναρή κοινωνική αντίσταση στην προσπάθειά της να βάλει χέρι στο Ταμείο ιδιωτικών συνταξιοδοτικών εισφορών για να επενδύσει τα χρήματα προκειμένου να μειώσει το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού. Απεργίες και κινητοποιήσεις δόνησαν τη χώρα ενώ ο δείκτης BUX, μέσα στο κλίμα έντασης και ανασφάλειας, υποχωρούσε.
Η κυβέρνηση έκανε πίσω. Εν πολλοίς σ' αυτό το συγκεκριμένο γεγονός οφείλεται ότι η Moody's εκτιμά ότι η μείωση του ελλείμματος του προϋπολογισμού της Ουγγαρίας θα πραγματοποιηθεί με πολύ πιο αργούς ρυθμούς από ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί.
“Σταθερές παραμένουν οι εξωτερικές δανειακές εξαρτήσεις της χώρας, όπως και όλων των ασθενέστερων χωρών της Ε.Ε.”, εκτιμά ο διεθνής οίκος.

Κώστας Βορίλας
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης