Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πόκερ στην πλάτη της Ισπανίας – Χρειάζεται ή όχι την ένταξη στο μηχανισμό στήριξης;

Πόκερ στην πλάτη της Ισπανίας – Χρειάζεται ή όχι την ένταξη στο μηχανισμό στήριξης;
“Η κρίση δεν έχει περάσει”, τονίζει ο Αυστριακός καγκελάριος, Werner Faymann. Την ώρα που η Ισπανίδα Υπουργός Οικονομικών, Έλενα Σαλγάδο προσπαθεί να καθησυχάσει τις αγορές, ο Faymann ρίχνει λάδι στη φωτιά.
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Wirtschaftsblatt ο Αυστριακός καγκελάριος δίνει 50-50 πιθανότητες στην Ισπανία να αποφύγει το μηχανισμό στήριξης. “Νομίζω ότι η Ισπανία κάνει τα πάντα για να μην της είναι απαραίτητο να μπει στο μηχανισμό. Αλλά δε μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα”, ήταν η απάντησή του στην ερώτηση του δημοσιογράφου της αυστριακής εφημερίδας για το αν η Ισπανία μπορεί να τη σκαπουλάρει.
Στο μεταξύ, η Ισπανίδα Υπουργός Οικονομικών θέλησε να καθησυχάσει τις αγορές. “Δεν θα χρειαστεί η χώρα μας να προσφύγει στο μηχανισμό στήριξης”, τόνισε κατηγορηματικά η Έλενα Σαλγάδο.
Στα βασικά επιχειρήματά της εντάσσεται η πορεία των μακροοικονομικών δεικτών της ισπανικής οικονομίας που δείχνουν στοιχεία που δεν προβλέπουν ένα τέτοιο μέλλον για τη χώρα. Εξάλλου, η Σαλγάδο τόνισε ότι αναμένει οι δείκτες της ισπανικής οικονομίας να εμφανίσουν ακόμη καλύτερα αποτελέσματα μέσα στους επόμενους μήνες.
Σύμφωνα με την Υπουργό Οικονομικών της χώρας, οι πόροι αναδιάρθρωσης των ισπανικών τραπεζών θα είναι ικανοί για να στηρίξουν το σύστημα. Οι Ισπανοί έχουν έγκαιρα καταλάβει πως οι κερδοσκόποι επιθυμούν να καταβάλλουν τα καίρια χτυπήματά τους στην ισπανική οικονομία μέσω της τραπεζών της χώρας.

Κώστας Βορίλας
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης