Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευκαιρίες γεννά η ευρωπαϊκή κρίση χρέους;

Ευκαιρίες γεννά η ευρωπαϊκή κρίση χρέους;
Παιχνίδι αναζήτησης ευκαιριών έχει αρχίσει για πολλές εταιρείες, εν μέσω ανησυχιών για τη μετάδοση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους, οι οποίες αγγίζουν το peak τους.
Τα στοιχεία επιβεβαιώνει η δήλωση του J. Bruce Flatt, CEO στο Brookfield Asset Management: «Πάντα πρόθυμοι να πληρώσουμε πολλά για την απόκτηση καλών περιουσιακών». Ο ίδιος προσθέτει ότι σε καταστάσεις υπό πίεση, συνήθως, οι εταιρείες πωλούν όσα θα τους προσφέρουν τα καλύτερα κέρδη.
Σύμφωνα με τον Flatt, η παρατήρηση των εξελίξεων στην Ευρώπη το τελευταίο 12μηνο, δίνει την εντύπωση ύπαρξης πολλών περισσότερων ευκαιριών. Και αυτό γιατί πολλές χώρες, εταιρείες και τράπεζες είναι οικονομικά «μαγκωμένες» και σίγουρα θα ψάξουν για βοήθεια. «Εκεί επεμβαίνουμε εμείς», πρόσθεσε ο Flatt, «βοηθώντας τις εταιρείες να αναδιαρθρώσουν την κεφαλαιακή δομή τους». Η εταιρεία που εκπροσωπεί, η Brookfield, επικεντρώνεται σε ευκαιρίες στην Νότια Αμερική, όπου οι μεγαλύτεροι αγοραστές περιουσιακών είναι ευρωπαϊκές εταιρείες.
Ο Flatt, τελειώνει κάνοντας σχόλια για τον τομέα του λιανικού εμπορίου. «Οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ θα επανέλθουν και αν εμείς παρέχουμε τα χρήματα για το σκοπό αυτό στη General Growth -υπεύθυνη για τον τομέα- τότε θα μπορέσει να αναδιαρθρωθεί».

Μίνα Κωστοπούλου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης