Διεθνή

Taylor (FX Concepts): Αναπόφευκτη νέα ύφεση στις ΗΠΑ - Η ΕΕ πρέπει να εκδώσει ευρωομόλογο

Taylor (FX Concepts): Αναπόφευκτη νέα ύφεση στις ΗΠΑ - Η ΕΕ πρέπει να εκδώσει ευρωομόλογο
Αναπόφευκτη θεωρεί τη νέα ύφεση στην αμερικανική οικονομία ο  John Taylor της  FX Concepts, ένας από τους διασημότερους fund manager στον κόσμο, τοποθετώντας την μάλιστα μέχρι τα μέσα του επόμενου έτους.
Μιλώντας στο συνέδριο Reuters Investment Outlook, ο fund manager επανέλαβε αυτό που κατά καιρούς είχε αναφέρει, ότι δηλαδή, η αμερικανική ανάπτυξη οφείλεται στις ενισχύσεις της κυβέρνησης, και όχι στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Το δείχνουν άλλωστε τα νούμερα, ανέφερε επισημαίνοντας ότι το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Fed δεν θα αποτρέψει απαραίτητα μια ύφεση.
Από την άλλη μεριά, η νέα ύφεση που θα περιέλθει η αμερικανική οικονομία θα βοηθήσει το δολάριο να ανακάμψει και θα περιορίσει τις τιμές των εμπορευμάτων, αναφέρει ο Taylor. Ωστόσο, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με τα εργαλεία που έχει στα χέρια της η οικονομική ηγεσία της χώρας, ενώ εξέφρασε αμφιβολίες στο κατά πόσο μπορεί να αποφευχθεί η ύφεση.
Αναφορικά με την Ευρώπη, ο Taylor επέκρινε στην ουσία την πολιτική ηγεσία ότι δεν είναι αρκετά αυτά που έχει κάνει. Θα περάσει πολύς καιρός μέχρι να εξομαλυνθεί η κατάσταση στην Ευρώπη”, δήλωσε υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει να εκδώσουν ευρωομόλογα. Μετά την Ιρλανδία η Πορτογαλία θα μπορούσε να είναι η επόμενη χώρα που θα ζητήσει διάσωση και η Ισπανία θα ακολουθούσε. Μία τέτοια εξέλιξη θα έφερνε το ευρώ σε απόλυτη ισοτιμία με το δολάριο μέχρι τον επόμενο χρόνο.
Τέλος, ο επικεφαλής της FX Concepts συνέστησε πώληση ευρώ έναντι του ελβετικού φράγκου, ενώ αρνητικός εμφανίστηκε και έναντι των εμπορευμάτων απόρροια της ύφεσης που θα επέλθει στην αμερικανική οικονομία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης