Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κρίσιμες ώρες στην Ιρλανδία - Anglo Irish: Να διαλυθεί η Βουλή αν δεν ψηφιστεί ο προϋπολογισμός

Κρίσιμες ώρες στην Ιρλανδία - Anglo Irish: Να διαλυθεί η Βουλή αν δεν ψηφιστεί ο προϋπολογισμός
Κρίσιμες ώρες είναι οι σημερινές για τη Ιρλανδία, αφού ψηφίζεται ο νέος προϋπολογισμός λιτότητας που έχει καταρτίσει η κυβέρνηση της χώρας. Οι αντιδράσεις είναι έντονες, με τους τραπεζίτες να αποτελούν “κόκκινο πανί” μετά την προσφυγή της χώρας στο μηχανισμό βοήθειας της ΕΕ, ο οποίος μάλιστα σήμερα εγκρίθηκε και από το Ecofin.
Η κυβέρνηση καλείται να επιτύχει την έγκριση των αντιλαϊκών μέτρων που απαιτούνται από την Ευρωπαϊκή Ενωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για να χορηγήσουν το πακέτο οικονομικής βοήθειας προς το Δουβλίνο, ύψους 85 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Ο πρόεδρος της ιρλανδικής τράπεζας Anglo Irish Bank, Αλαν Ντιούκς δήλωσε σήμερα στο ραδιοφωνικό δίκτυο RFI ότι το ιρλανδικό κοινοβούλιο πρέπει να διαλυθεί αμέσως σε περίπτωση απόρριψης του σχεδίου του προϋπολογισμού.
Η επίτευξη ταχείας οικονομικής ανάπτυξης "θα είναι δύσκολη διότι οι συνθήκες στις αγορές είναι δυσχερέστερες από ό,τι πριν από λίγα χρόνια", παραδέχθηκε ο Αλαν Ντιούκς. "Εάν η κυβέρνηση χάσει την ψηφοφορία, θα υπάρξει άμεση διάλυση", δήλωσε ο Αλαν Ντιούκς, όταν ερωτήθηκε για τις συνέπειες ενδεχόμενης απόρριψης από τους βουλευτές του προϋπολογισμού, μαζί με τα μέτρα λιτότητας που τον συνοδεύουν.
Ο προϋπολογισμός εισάγει την πρώτη δέσμη των μέτρων λιτότητας ύψους 15 δισεκατομμυρίων ευρώ διάρκειας τεσσάρων ετών, κολοσσιαίο ποσό για μία χώρα 4,2 εκατομμυρίων κατοίκων, ώστε να περιορισθεί το ιρλανδικό έλλειμμα που θα ανέλθει στο 32% του ΑΕΠ φέτος κάτω από το όριο του 3% το 2014.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης