Διεθνή

Rogers: Πρέπει να αφήσουν τις ευρωπαϊκές χώρες που δεν αντέχουν, να χρεοκοπήσουν!

Rogers: Πρέπει να αφήσουν τις ευρωπαϊκές χώρες που δεν αντέχουν, να χρεοκοπήσουν!
Ο Jim Rogers περιγράφει με σκοτεινά χρώματα την ευρωπαϊκή πραγματικότητα σε ό,τι αφορά την κρίση χρέους που έχει ξεσπάσει.
Για τον Rogers η Ελλάδα είναι επίσης μια χώρα υπό πτώχευση. Ωστόσο, εστιάζει κυρίως στην Ιρλανδία, η περιπέτεια της οποία είναι πιο πρόσφατη και τη χρησιμοποιεί ως παράδειγμα.
“Υπάρχουν χώρες στην Ευρώπη που θα έπρεπε ήδη να έχουν χρεοκοπήσει και τις διασώζουν. Εμφανίζουν σοβαρά προβλήματα ρευστότητας και θα έπρεπε να τους επιτραπεί να αναδιαρθρώσουν το χρέος τους. Πρέπει να αφήσουν την Ιρλανδία να χρεοκοπήσει γιατί της έχει συμβεί ήδη. Γιατί θα πρέπει οι Γερμανοί και οι Πολωνοί να πληρώσουν για τα λάθη που έκαναν οι Ιρλανδοί πολιτικοί;”, αναρωτιέται με τόνους σκληρούς και άτεγκτους ο διάσημος επενδυτής.
Αποκαλεί μάλιστα τους Γερμανούς και τους Πολωνούς “αθώους”.
Η Πορτογαλία έχει μεγάλο πρόβλημα ρευστότητας και το Βέλγιο, η Γαλλία και η Μεγάλη Βρετανία μαστίζονται από σοβαρά δημοσιονομικά προβλήματα.
Στους επενδυτές της αγοράς συναλλάγματος που έχουν αγοράσει ευρώ σε χαμηλή τιμή, συστήνει ψυχραιμία και διατήρηση της τοποθέτησής τους. “Συγκαταλέγομαι κι εγώ ο ίδιος στους μακροπρόθεσμους επενδυτές του ευρώ και θα διατηρήσω τη θέση μου”, διευκρινίζει ο Jim Rogers.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης