Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνικά ομόλογα ύψους 3,1 δις δολαρίων αγόρασε η Κίνα

Ιαπωνικά ομόλογα ύψους 3,1 δις δολαρίων αγόρασε η Κίνα
Σε ιαπωνικό χρέος επενδύει τώρα ο κινεζικός γίγαντας. Εντός του μηνός Οκτωβρίου, η Κίνα αγόρασε για πρώτη φορά ιαπωνικά ομόλογα τέτοιου ύψους, δηλαδή 3,1 δις δολαρίων.
Η Κίνα στρέφεται στην αγορά της Ιαπωνίας μετά και τις αγορές σε γιεν. Από τα ομόλογα που αγόρασε η κινεζική κυβέρνηση το 11,6%  αφορά κάλυψη μακροχρόνιου χρέους. Το υπόλοιπο 88,4% αφορά ομολογίες βραχυπρόθεσμης αποπληρωμής.
Η Κίνα έχει γίνει εξαιρετικά δραστήρια στις αγορές ομολόγων ιδιαίτερα σε ασιατικό έδαφος το τελευταίο διάστημα. Έχει αυξήσει εντός του Νοεμβρίου τη διείσδυσή της στην αγορά ομολόγων της Νότιας Κορέας, εν μέρει λόγω της αβεβαιότητας που επικρατεί στην περιοχή λόγω του διπλωματικού επεισοδίου με τη Βόρειο Κορέα. Η κάλυψη των δημοπρασιών ομολόγων γίνεται κατά βάση από κινεζικά κεφάλαια.
Να σημειωθεί πως τα εγχώρια κρατικά δεκαετή κινεζικά ομόλογα εμφανίζουν ολοένα και μεγαλύτερες αποδόσεις αλλά και μικρότερη ζήτηση αγγίζοντας την απόδοση του 4,02%, τη μεγαλύτερη από το Σεπτέμβριο του 2008. Στο μεταξύ, η Credit Suisse προβλέπει μετασχηματισμό του χαρτοφυλακίου της Κίνας σε αμερικανικό νόμισμα τους ερχόμενους μήνες. Πάντως, οι αγορές γιεν των περασμένων εβδομάδων κράτησαν το ιαπωνικό νόμισμα σε υψηλά επίπεδα.
Εξάλλου, η Bank of China ολοκληρώνει την αύξηση κεφαλαίου που έχει εξαγγείλει. Η κάλυψη έχει φτάσει το 99,57% στις μετοχές της τράπεζας που διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο της Σανγκάης και το 99% για εκείνες που διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης