Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανησυχίες Κίνας για τα δημοσιονομικά των ΗΠΑ - Καμπανάκι κινδύνου από Roubini

Ανησυχίες Κίνας για τα δημοσιονομικά των ΗΠΑ - Καμπανάκι κινδύνου από Roubini
Χειρότερα από αυτά της Ευρώπης χαρακτήρισε τα δημοσιονομικά μεγέθη των ΗΠΑ, ο σύμβουλος της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας, Li Daokui, μιλώντας στο περιθώριο οικονομικού forum στην Κίνα, επισημαίνοντας ότι παρόλο που η Ευρώπη έχει τραβήξει τα βλέμματα, τα σοβαρά προβλήματα βρίσκονται στις ΗΠΑ.
Ο Daokui εκτιμά ότι όταν η κρίση ξεπεραστεί στην Ευρώπη και σταθεροποιηθεί η κατάσταση, τότε θα αναδειχθούν τα αμερικανικά προβλήματα, οι τιμές των ομολόγων θα μειωθούν και το δολάριο θα υποχωρήσει. Μέχρι τότε όμως θα απολαμβάνουν την “ασφάλεια” στη σκιά των ευρωπαϊκών εξελίξεων. Μάλιστα θεωρεί ότι για τους επόμενους 6-12 μήνες οι αγορές θα κοιτούν την Ευρώπη.
Από τη μεριά του, ο καθηγητής οικονομικών N. Roubini δήλωσε ότι οι ΗΠΑ μπορεί να γίνουν στόχος κερδοσκόπων εάν δεν προχωρήσουν άμεσα στη μείωση των ελλειμμάτων τους, ενώ εξέφρασε και τις ανησυχίες του σχετικά με την παράταση του προγράμματος φοροαπαλλαγών που αποφάσισε η κυβέρνηση, καθώς όπως επισήμανε ελλοχεύει κινδύνους για τα έσοδα της κυβέρνησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης