Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουδέτερος στο ευρωομόλογο o Trichet- "Να συνεχιστεί η χρηματοδότηση της ΕΚΤ"

tags :
Ουδέτερος στο ευρωομόλογο o Trichet-
Αρνήθηκε να εκφράσει οποιαδήποτε άποψη αναφορικά με το φλέγον θέμα των τελευταίων ημερών, την έκδοση ευρωομολόγου, ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζ. Κλ. Τρισέ, σε νέες δηλώσεις του την Παρασκευή.
Ο ίδιος παράλληλα εξέφρασε την άποψη ότι η χρηματοδότηση από την ΕΚΤ πρέπει να συνεχιστεί. Κληθείς να σχολιάσει τη διαδικασία των stress tests έκανε λόγο για ένα «χρήσιμο εργαλείο που εφαρμόζεται και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού», προαναγγέλλοντας παράλληλα ότι στην Ευρώπη τα stress tests θα πραγματοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα από το 2011.
Ααφορικά με τη βασική προτεραιότητα κάθε κεντρικής τράπεζας, δεσμεύθηκε ότι όλες οι αποφάσεις της ΕΚΤ λαμβάνονται με στόχο τη διατήρηση της σταθερότητας των τιμών. «Κάνουμε ότι μπορούμε προκειμένου να ανταποκριθούμε στις ευθύνες μας» τόνισε χαρακτηριστικά.
«Η ανάπτυξη της Ευρωζώνης αποδεικνύει ότι η ανάκαμψη της οικονομίας προχωρά» πρόσθεσε ο επικεφαλής της ΕΚΤ, τονίζοντας για μια ακόμη φορά την ανάγκη διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στα κράτη μέλη της Ευρωζώνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης