Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διατηρεί αρνητικό outlook για τις ισπανικές τράπεζες η Moody's – Αναμένει απομειώσεις 176 δις ευρώ

tags :
Διατηρεί αρνητικό outlook για τις ισπανικές τράπεζες η Moody's – Αναμένει απομειώσεις 176 δις ευρώ
Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Moody's διατηρεί αρνητικές προοπτικές για τις ισπανικές τράπεζες και το τραπεζικό σύστημα της χώρας εν συνόλω.
Σύμφωνα με την έκθεση της Moody's η κεφαλαιακή επάρκεια των ισπανικών τραπεζών παραμένει ισχνή, η κερδοφορία δεν αυξάνεται και η τροφοδότηση της αγοράς με ρευστότητα παραμένει αδύναμη.
Η Moody's αναμένει απομειώσεις ύψους 176 δις ευρώ για λογαριασμό των ισπανικών τραπεζών ενώ έχουν μέχρι στιγμής αναγνωρίσει στους ισολογισμούς τους μόλις 88 δις ευρώ.
Οι ανασταλτικοί παράγοντες για την ανάκαμψη του ισπανικού τραπεζικού συστήματος βρίσκονται στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα. Συν τοις άλλοις, αρνητικά επηρεάζουν, σύμφωνα με το διεθνή οίκο, τα μέτρα λιτότητας που αναμένονται στον ισπανικό προϋπολογισμό για το 2011 και η διαρκής μείωση της ποιότητας των κεφαλαίων των ισπανικών τραπεζών.
Η Moody's αναμένει η αγορά της Ισπανίας να παραμείνει σε ύφεση και για το ερχόμενο διάστημα. Ο αναλυτήςε του οίκου αξιολόγησης, Alberto Postigo, εκτιμά ότι η ποιότητα των κεφαλαίων θα επιδεινωθεί περισσότερο και η ανεργία θα αυξηθεί δραματικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης