Τελευταία Νέα
Διεθνή

J. Socrates: Η Πορτογαλία μπορεί να δανειστεί από τις αγορές - Αύριο δημοπρασία 3μηνων εντόκων

J. Socrates: Η Πορτογαλία μπορεί να δανειστεί από τις αγορές - Αύριο δημοπρασία 3μηνων εντόκων
(upd) Σίγουρος ότι οι επενδυτές έχουν αρχίσει να εκτιμούν τις μεταρρυθμιστικές κινήσεις της κυβέρνησής του εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Jose Socrates.
“Κάνουμε ό,τι χρειάστηκε να κάνουμε, αναδιαρθρώνουμε και περικόπτουμε τα έξοδα του προϋπολογισμού και προχωρούμε πολύ αποτελεσματικά σε δομικές αλλαγές”, δήλωσε ο πρωθυπουργός.
“Οι αγορές θα το κατανοούν ολοένα και περισσότερο”, συνέχισε και προανήγγειλε ότι ενόψει Συνόδου Κορυφής η κυβέρνησή του θα συζητήσει προσεγγίσεις για να αποτρέψει περαιτέρω κλιμάκωση του spread του δεκαετούς ομολόγου.
Ο Socrates αρνείται να δεχτεί ότι η Πορτογαλία αποτελεί τον επόμενο πύργο που θα πέσει και τονίζει ότι η χώρα του δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα διογκωμένου χρέους με μεγάλο ποσοστό τοκοχρεωλυσίων να ωριμάζουν εντός της ερχόμενης χρονιάς, όπως η Ελλάδα, δεν έχει κρίση στο τραπεζικό σύστημα της χώρας, όπως η Ιρλανδία και δεν εμφανίζει “φούσκα” στην αγορά κατοικίας, όπως στο Χονγκ Κονγκ ή την Ιαπωνία.
Αύριο το πορτογαλικό δημόσιο θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένη δημοπρασία τρίμηνων εντόκων γραμματίων ύψους 500 εκατ. ευρώ. Ο αντίκτυπος των δηλώσεων Socrates θα φανεί στην απόδοση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης