Τελευταία Νέα
Διεθνή

M. Barnier: Εκβιασμός η σκέψη τραπεζών να μετακομίσουν σε ασιατικό έδαφος

M. Barnier: Εκβιασμός η σκέψη τραπεζών να μετακομίσουν σε ασιατικό έδαφος
Για “εκβιασμό” έκανε λόγο ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Michel Barnier αναφορικά με την τάση και τη βούληση των βρετανικών -κυρίως- τραπεζών να αποχωρήσουν από το Λονδίνο και στραφούν σε πόλεις της Ασίας όπου εφαρμόζονται διαφορετικές ρυθμίσεις για τις οικονομικές απολαβές και τα μπόνους των στελεχών.
Ο Barnier είχε λάβει τη διαβεβαίωση από τη G20 ότι οι τράπεζες με έδρα την Ε.Ε. θα μειώσουν τα μπόνους στο 20% του συνολικού μισθού. Οι τράπεζες ωστόσο αντέδρασαν και απείλησαν με υπεράκτιες μετακινήσεις της μητρικής. Ούτως ή άλλως, οι βρετανικές τράπεζες έχουν υψηλή διείσδυση στην Ασία. Ο Michael Geoghegan, πρώην διευθύνων σύμβουλος της HSBC ασσκούσε τον διαχεριστικό έλεγχο του τραπεζικού ιδρύματος από τα γραφεία στο Χονγκ Κονγκ.
“Δεν μπορώ να πω ότι έχω εντυπωσιαστεί ιδιαίτερα από την πρόοδο που έχει γίνει. Αυτό που ακούω ότι επιθυμούν να κάνουν οι τράπεζες μου ακούγεται σαν εκβιασμός. Από την άλλη, είναι και ριψοκίνδυνο. Αμφιβάλλω αν τελικά θα γίνει πραγματικότητα. Το Λονδίνο είναι το οικονομικό κέντρο της Ευρώπης. Πρέπει να υποστηριχθεί. Αυτό θα αποβεί σε καλό και για την Ε.Ε. γενικότερα”, υποστήριξε ο Michel Barnier.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης