Τελευταία Νέα
Διεθνή

Deutsche Bank: “Η Πορτογαλία θα είναι το επόμενο θύμα της κρίσης χρέους”

tags :
Deutsche Bank: “Η Πορτογαλία θα είναι το επόμενο θύμα της κρίσης χρέους”
Κι ενώ ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Jose Socrates διαβεβαιώνει ότι η χώρα του δεν χρήζει οικονομικής βοήθειας σε παρόντα χρόνο, παρότι η ΕΚΤ στηρίζει τις πληγείσες χώρες με αγορά ομολόγων, ο Mohit Kumar, στρατηγικός αναλυτής σταθερού εισοδήματος για λογαριασμό της Deutsche Bank πρόβλέπει ότι η Πορτογαλία θα είναι η επόμενη χώρα που αναζητήσει στήριξη.
“Οι κακές επιδόσεις των ιρλανδικών και πορτογαλικών ομολόγων θα ήταν ακόμα πολύ χειρότερες αν η ΕΚΤ δεν αγόραζε με επιθετικό χαρακτήρα και διαρκώς ομόλογα των δύο αυτών κρατών”, τονίζει ο Kumar . “Η Πορτογαλία θα ακολουθήσει την Ελλάδα και την Ιρλανδία και θα είναι το επόμενο θύμα της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη. Δεν βλέπω βελτίωση στην κατάσταση, δεν βλέπω αποκλιμάκωση στα spreads. Το βασικό δομικό πρόβλημα της Πορτογαλίας, το δημόσιο χρέος δηλαδή, δεν έχει μεταβληθεί”.
Ο Kumar δεν συμφωνεί με τις αθρόες αγορές ομολόγων από πλευράς ΕΚΤ, πλην όμως εκτιμά ότι η πρακτική αυτή θα συνεχιστεί και για το ερχόμενο διάστημα. Ο Marcel Bross, στρατηγικός αναλυτής σταθερού εισοδήματος της Commerzbank εκτιμά ότι τα spreads των ομολόγων θα κλιμακωθούν περαιτέρω.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης