Διεθνή

Γερμανία: Βελτιώνονται οι οικονομικές προσδοκίες (ZEW) - Στο 3,7% το ΑΕΠ το 2010 (Ifo)

Γερμανία: Βελτιώνονται οι οικονομικές προσδοκίες (ZEW) - Στο 3,7% το ΑΕΠ το 2010 (Ifo)
Στις 4,3 μονάδες διαμορφώθηκε ο δείκτης οικονομικών προσδοκιών του ινστιτούτου ZEW για το μήνα Δεκέμβριο στη Γερμανία. Παρουσίασε ραγδαία βελτίωση αν αναλογιστεί κανείς ότι τον Νοέμβριο διαμορφωνόταν στις 1,8 μονάδες.
Οι διεθνείς αναλυτές ξαφνιάστηκαν κι αυτοί από τα πολύ θετικά αποτελέσματα. Η μεγάλη άνοδος ήταν αναμενόμενη εν πολλοίς και αποτελούσε “διόρθωση” του κακού κλίματος και της απογοήτευσης των προηγούμενων μηνών. Η ευνοϊκή πρόβλεψη δεν ανέμενε άνοδο πάνω από τις 3,9 μονάδες. Κι όμως...
Ο δείκτης του γερμανικού ινστιτούτου για τις αντίστοιχες οικονομικές προσδοκίες της ευρωζώνης αυξήθηκε στις 15,5 μονάδες από τις 13,8 μονάδες του Νοεμβρίου κι ενώ αναμενόταν πτώση στις 10,5 μονάδες.
Οι οικονομολόγοι του ZEW αναμένουν να συνεχιστεί σκληρή δημοσιονομική προσαρμογή σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, χωρίς ωστόσο η Γερμανία να συμπεριλαμβάνεται μέσα σ' αυτές.

Αναβαθμίζει τις εκτιμήσεις για το ΑΕΠ του 2010 το Ifo

Αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για το ΑΕΠ της Γερμανίας το ινστιτούτο Ifo, προειδοποιώντας για επιβράδυνση της ανάπτυξης, όπως άλλωστε θα γίνει και στην παγκόσμια οικονομία. Η γερμανική οικονομία θα αποκτήσει μεγαλύτερη εξάρτηση από την εγχώρια ζήτηση, καθώς τα πολύ χαμηλά επιτόκια ευνοούν τις επενδύσεις.
Το Ifo αύξησε τις προβλέψεις για την ανάπτυξη του 2010 στο 3,7%, από 2,1% που έκανε λόγο η προηγούμενη εκτίμηση τον Ιούνιο. Η οικονομική ανάπτυξη θα συνεχιστεί τον επόμενο χρόνο, ωστόσο με χαμηλότερο ρυθμό. Η αγορά εργασίας θα συνεχίσει να βελτιώνεται, όπως άλλωστε έχει αρχίσει να το κάνει από την αρχή του έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης