Τελευταία Νέα
Διεθνή

ING: Σύνοδος Κορυφής χωρίς αντίκρυσμα

ING: Σύνοδος Κορυφής χωρίς αντίκρυσμα
Σε μικρές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των μηχανισμών στήριξης των οικονομικών της ευρωζώνης εν μέσω κρίσης θα επικεντρωθεί η σημερινή Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με τους αναλυτές της ING.
Ο Jean-Claude Juncker, πρόεδρος του eurogroup, έχει δηλώσει ότι το ευρωομόλογο θα παραμείνει εκτός ατζέντας της συνόδου μετά τις ασφυκτικές πιέσεις από την πλευρά της Γαλλίας και της Γερμανίας.
Σύμφωνα με την ING, οι προτάσεις για αύξηση του ποσού του συνολικού μηχανισμού στήριξης των 750 δις ευρώ και των κεφαλαίων των 440 εκατ. ευρώ του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα μονοπωλήσουν τη συζήτηση. Δεν συμφωνούν όμως όλες οι πλευρές. “Βάσει αυτών των δεδομένων, είναι δύσκολο η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής των Βρυξελλών να επιφέρει σημαντικές αλλαγές”, τονίζουν οι αναλυτές της ING.
Προβλέπουν ότι η ΕΚΤ θα συνεχίζει να αγοράσει κρατικά ομόλογα και για το επόμενο διάστημα επειδή δεν εκτιμούν ότι θα καταφέρει να περάσει η πρόταση να αναλάβει τέτοιο ρόλο το Ευρωπαϊκό ΤΧΣ, παρά τα όσα ζητά ο Πρόεδρος της ΕΚΤ, Jean-Claude Trichet.
Οι αναλυτές της ING εκτιμούν ότι στις παράπλευρες συναντήσεις της Συνόδου θα συζητηθεί εντόνως το θέμα πιθανής υποβάθμισης της Ισπανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης