Τελευταία Νέα
Διεθνή

JP Morgan: Η Sberbank κλέβει τα τουρκικά πρωτεία στις αναδυόμενες χώρες το 2011

JP Morgan: Η Sberbank κλέβει τα τουρκικά πρωτεία στις αναδυόμενες χώρες το 2011
Νέες δυνάμεις στους τραπεζικούς κλάδους των αναδυόμενων χωρών αναγνωρίζει η έκθεση 168 σελίδων για την ανάλυση μετοχών για το 2011 της JP Morgan Cazenove.
H ρωσική Sberbank και οι τσέχικες Erste, Komercni και RBI διαμορφώνουν ικανές προοπτικές για το μέλλον, ενδεχομένως και μεγαλύτερες από τις τράπεζες της Τουρκίας που ηγούνται του τομέα (Garanti Bank, Akbank, Halkbank).
H JP Morgan Cazenove αναγνωρίζει ότι Τουρκία και Πολωνία αποτελούν τους... μπροστάρηδες ανάμεσα στις αναπτυσσόμενες χώρες με υγιείς τραπεζικούς κλάδους, δεν παραγνωρίζει όμως το ποσοστό του ρίσκου που μειώνεται σταδιακά σε Ρωσία και Τσεχία.
Σε όλες τις παραπάνω χώρες η αύξηση των δανείων υπολογίζεται σε 5% με 15% για το σύνολο του 2011.
Οι τουρκικές Isbank και Garanti Bank ωφελήθηκαν από τη δραματική αναστροφή του οικονομικού κλίματος στην Τουρκία το 2010 και πρωταγωνίστησαν μέσα στο έτος που φεύγει. Για το 2011 η ποιότητα των κεφαλαίων του θα παραμείνει σταθερή ενώ θα σταθεροποιηθεί επίσης και η αύξηση των λιανικών πωλήσεων τραπεζικών προϊόντων στα επίπεδα του 15% με 20%.
Σημαντικό ρόλο, σύμφωνα με τον Adrian Mowat, τραπεζικό αναλυτή του διεθνούς χρηματοπιστωτικού κολοσσού που εξέδωσε την έκθεση παίζει και η σταθερότητα στην πολιτική ζωή της Τουρκίας που ευνοεί τις τραπεζικές επενδύσεις για να καλυφθεί η πιστωτική επέκταση που προκύπτει από την αύξηση της ζήτησης δανείων.
Η JP Morgan Cazenove υποδεικνύουν ως προτάσεις αγοράς στους τραπεζικούς κλάδους για το 2011 τη ρωσική Sberbank, τις τσέχικες Erste και Komercni, τις Νοτιοαφρικάνικες Nedbank και Standard Bank και την τουρκική Akbank, η οποία παρουσίασε μειωμένα κέρδη μέχρι τώρα εντός του 2010 σε σχέση με αυτά που αναμένονταν και αναμένεται να ανακάμψει το 2011.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης