Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σχέδιο 9 σημείων από τη Μέρκελ – «Όχι» στο ευρωομόλογο

Σχέδιο 9 σημείων από τη Μέρκελ – «Όχι» στο ευρωομόλογο
Σχέδιο 9 σημείων για να διασφαλιστεί η σταθερότητα του ευρώ παρουσίασε η Γερμανίδα καγκελάριος για να διασφαλιστεί η σταθερότητα του ευρώ σήμερα ενώπιον του γερμανικού κοινοβουλίου, στις κυβερνητικές της δηλώσεις ενόψει της αυριανής, κρίσιμης Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.
«Το Ευρώ είναι η κοινή μας μοίρα και η ΕΕ το μέλλον μας», τόνισε σήμερα η Άγκελα Μέρκελ, επισημαίνοντας ότι δεν αφήνουμε κανέναν μόνον του στην Ευρώπη, δεν αφήνουμε κανέναν να καταρρεύσει.
«Η ΕΕ ανταποκρίθηκε στις προκλήσεις της οικονομικής κρίσης, όλοι στην Ευρώπη έδρασαν θαρραλέα, συντονισμένα και αποφασιστικά», είπε η Μέρκελ. Από την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής η καγκελάριος αναμένει, όπως είπε η ίδια, μια «συγκεκριμένη και λιτή στη διατύπωση» απόφαση για το νέο μηχανισμό στήριξης, ο οποίος θα συγκροτηθεί από τα μέσα του 2013.
Σε άλλο σημείο της ομιλίας της η Άγκελα Μέρκελ επανέλαβε το κατηγορηματικό της "όχι" στην πρόταση έκδοσης ευρωομολόγου. Επιπλέον, στα 9 σημεία συγκαταλέγεται μια περιορισμένη αλλαγή της Συνθήκης της Λισαβόνας ώστε σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και επαπειλούμενης χρεοκοπίας μιας χώρας να καλούνται και ιδιώτες επενδυτές να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης