Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τη 2η θέση στο βάθρο της κερδοφορίας για τη Wall κερδίζει η φετινή χρονιά

Τη 2η θέση στο βάθρο της κερδοφορίας για τη Wall κερδίζει η φετινή χρονιά
Ο δεύτερος πιο προσοδοφόρος χρόνος φέρεται να είναι το 2010 για τη Wall Street, σύμφωνα με δηλώσεις του οικονομικού ελεγκτή της Νέας Υόρκης, Tom DiNapoli, παρά τη δημοσιονομική δυσπραγία των ΗΠΑ στον απόηχο της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης...
«Τα κέρδη της Wall τα πρώτα τρία 3μηνα του έτους άγγιξαν πολύ υψηλά ποσοστά, περί τα 21,4 δις δολάρια, παρά την αδύναμη αμερικανική οικονομία», σύμφωνα με τον DiNapoli. Αν και τα φετινά κέρδη της δεν φέρονται, εν τούτοις, να ξεπεράσουν το περσινό ρεκόρ των 61,4 δις δολαρίων (τα οποία είχε διαμορφώσει λόγω ομοσπονδιακής αρωγής), παρ’ όλα αυτά είναι πολύ πιθανό να κατακτήσουν τη 2η θέση ιστορικού υψηλού κερδοφορίας.
Παράλληλα, ο μέσος όρος των bonus στo αμερικανικό χρηματιστήριο αυξήθηκε, γεγονός που οφείλεται, βέβαια, στην «προσωρινή» λήξη της συνεργασίας του με αρκετούς τραπεζίτες και χρηματομεσίτες… Εν τούτοις, σε δημοσίευμα των Financial Times τη Δευτέρα, αναφέρθηκε ότι τα bonus στη Wall θα παρουσιάσουν μείωση 22-28% για φέτος, σύμφωνα με την ερευνητική και συμβουλευτική εταιρεία Options Group. Υπενθυμίζεται ότι το 2009 τα bonus που πλήρωσε η Wall ανήλθαν σε 20,3 δις δολάρια, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, τα οποία επιβεβαιώνει και ο DiNapoli.
Η «ζωηρή» ανάκαμψη της Wall, γεγονός που αποτελεί αβαντάζ για τα δημοσιονομικά της Νέας Υόρκης, ύστερα από αυξημένες φοροεισπράξεις, επισημάνθηκε και από τον οικονομικό ελεγκτή John Liu. «Η εκπληκτική οικονομική ανάκαμψη του 2009 ακολουθήθηκε από ένα….  μεικτό, θα έλεγα, 2010. Ωστόσο, οι απολαβές της Wall αναμένεται να κλείσουν με θετικό πρόσημο, εφόσον τελειώσει η καταβολή των bonus», πρόσθεσε τελειώνοντας ο Liu.

Μίνα Κωστοπούλου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης